Webshop Trustmark and customer reviews

Mesjokke

De Chocolademeisjes samen met Mesjokke Per

Delen:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Inhoud van dit blog

Mesjokke eerlijke en duurzame chocolade

Mesjokke Chocolade is een Nederlands chocolademerk dat zijn focus legt op duurzaamheid, kwaliteit en eerlijke handel. Het merk is gestart door Per van der Heijden en Luc van den Driessche, twee chocoladeliefhebbers die samen chocolade willen maken die zowel heerlijk en verrassend is, als goed voor de wereld.

Wie zijn de oprichters?

Per van der Heijden en Luc van den Driessche zijn de mannen achter Mesjokke Chocolade. Per heeft een achtergrond in levensmiddelentechnologie en houdt van voedselproductie en duurzaamheid. Luc komt uit de kunst- en cultuurwereld, maar heeft net als Per een passie voor chocolade en duurzaamheid. Hun verschillende achtergronden zorgen voor een goede mix van kennis en creativiteit, waardoor ze unieke en hoogwaardige chocolade kunnen maken. Zij maken hun chocolade in eigen beheer in Utrecht.

Wat drijft Mesjokke?

Per en Luc geloven dat chocolade meer is dan alleen een zoete traktatie. Ze laten zien dat je chocolade kunt maken die niet alleen lekker is, maar ook ethisch en duurzaam. Hun missie is om de chocolade-industrie te veranderen door een voorbeeld te geven in eerlijke handel en duurzame productie.

Eerlijke handel een kernwaarde voor Mesjokke

Ze kopen alleen bijzondere soorten cacao, waarvan de smaak kan verschillen afhankelijk van het land van herkomst, de bodem en de manier van fermenteren. Voor deze ‘specialty’ cacao betalen ze een eerlijke prijs, die twee tot drie keer hoger is dan wat er voor standaard ‘bulk’ cacao wordt betaald. Dit betekent dat de cacaoboeren een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Door direct samen te werken met kleine cacaoboeren en coöperaties, kunnen Per en Luc niet alleen de kwaliteit van hun cacao garanderen, maar ook bijdragen aan betere leefomstandigheden voor de boeren en hun gemeenschappen.

Het bean-to-bar concept

Om het beste uit de bijzondere cacaobonen te halen, doen ze elke stap in het productieproces zelf. Door deze controle kunnen ze de hoogste kwaliteit garanderen en experimenteren met verschillende smaken en technieken. Elke chocoladereep van Mesjokke vertelt een verhaal, omdat de oprichters zorgvuldig de herkomst van hun cacao kiezen en met passie en precisie aan het eindproduct werken.

Wat maakt Mesjokke bijzonder?

Een ander bijzonder aspect van Mesjokke is hun focus op single origin cacao. Dit betekent dat de cacao uit één specifieke regio komt, waardoor elke reep unieke smaken heeft die typisch zijn voor die herkomst. Dit laat je de diversiteit en complexiteit van chocolade ervaren, iets wat je niet snel vindt bij supermarktchocolade. Daarom is de missie van Mesjokke om steeds te leren hoe ze het beste uit de cacaoboon kunnen halen.

Mesjokke, chocolade met een missie

Mesjokke laat zien dat passie, vakmanschap en duurzaamheid samen kunnen gaan. De oprichters Per van der Heijden en Luc van den Driessche hebben een merk opgebouwd dat niet alleen heerlijke chocolade maakt, maar ook bijdraagt aan een betere wereld. Als je op zoek bent naar chocolade met een verhaal en een missie, moet je zeker de chocolade van Mesjokke proberen.

Choco-kunde

Rebecca en Marianne, De Chocolademeisjes. Zij zijn de craft chocolate experts en eigenaar van deze online duurzame chocolade shop.

Wil je weten wat bean-to-bar chocolade is, hoe het gemaakt wordt en nog veel meer?
Lees alles over duurzame chocolade in onze blogs.

Meer choco-kunde

Chocolade als remedie tegen ontbossing in Indonesië >
De waardering van dechocolademeisjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 31 reviews.