Webshop Trustmark and customer reviews

Verzending binnen de EU

Blanxart Chocolate

Een breed gevarieerd assortiment_Blanxart chocolade

Delen:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Inhoud van dit blog

Smaakvol erfgoed van vakmanschap

Blanxart Chocolate is opgericht in april 1954 door meester-chocolatier Francesc Agrás. Vandaag de dag is het een van de meest iconische en geliefde chocolademerken in Spanje. Gevestigd in Barcelona, begint het verhaal van Blanxart op het moment dat Agrás, gedreven door zijn passie voor chocolade, een reis maakte langs de beste banketbakkers en chocoladewinkels. Hij dompelde zich onder in de wereld en cultuur van chocolade. Dit leidde tot de oprichting van een van de meest gerenommeerde chocoladefabrieken van Catalonië en Spanje: Bombons Blanxart.

Blanxart nog steeds een familiebedrijf

Inmiddels staat de 4e generatie aan het roer van Blanxart Chocolate. Xavier Cordomi leidt Blanxart tegenwoordig en is constant op zoek naar innovatie. Hierbij blijft hij wel trouw aan het gedachtengoed van zijn voorvaderen. Door hun stijl en de innovatie heeft Blanxart al vanaf het begin cult status in Spanje en Duitsland. Maar ook in de rest van de wereld staan ze bekend om hun artisanale top chocolades.

Blanxart hun tijd ver vooruit

Samen met vier vrienden startte Agrás in een bescheiden werkplaats in de wijk Les Corts van Barcelona. Vanaf het begin was de missie duidelijk. Het produceren van de beste chocolade door middel van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en traditionele methoden. De beste cacaobonen uit Ghana, Congo en Ecuador worden dankzij hun eigen proces omgetoverd tot de beste chocolades van Spanje. Een bijzondere aanpak, zeker voor die tijd.

Duurzaam ondernemen

Blanxart’s missie is altijd gericht geweest op het leveren van hoogwaardige, ambachtelijke chocolade. Die zowel het milieu respecteert als de lokale gemeenschappen ondersteunt. Het merk streeft ernaar om ethisch verantwoorde chocolade te produceren. Dit doen ze onder andere door duurzame cacaobonen direct bij coöperaties in te kopen van kleine, onafhankelijke boeren. Deze benadering zorgt niet alleen voor een uitzonderlijke smaak. Het draagt ook bij aan de economische en sociale ontwikkeling van de cacaoteeltgemeenschappen.

Toewijding aan ambachtelijk vakmanschap

Het logo van Blanxart, dat dateert uit 1954, is afgeleid van een altaarbeeld voor handwerklieden. Dit logo wordt gekoesterd en vertegenwoordigt de essentie van het bedrijf: toewijding aan ambachtelijk vakmanschap. Tot op de dag van vandaag blijft Blanxart trouw aan haar oorsprong. In de nieuwe fabriek van Sant Joan Despí roosteren en concheren ze de single origin cacaobonen op ouderwetse wijze. Wat resulteert in chocolade met intense aroma’s, smaken en texturen.

Traditie en innovatie

Blanxart hecht veel waarde aan duurzaamheid en ethische productie. Het merk werkt nauw samen met boeren om eerlijke prijzen te garanderen. Daarnaast investeren ze in initiatieven die de levensomstandigheden van de cacaogemeenschappen verbeteren. Deze ethische benadering stopt niet hier. Ook voor de verpakking van hun producten, worden milieuvriendelijke materialen gebruikt om de ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Een breed gevarieerd assortiment

Het assortiment van Blanxart is breed en gevarieerd. Hun producten variëren van pure chocoladerepen tot unieke smaakcombinaties met ingrediënten zoals zeezout, amandelen en sinaasappel. Elke creatie is een kunstwerk op zich. De diepe, rijke smaak prikkelt de zintuigen en laat een blijvende indruk achter. Hoewel Blanxart geen deelneemt aan chocoladecompetities, worden ze erkend als pioniers in single origin chocolade en behoren ze tot de beste artisanale chocolademakers ter wereld.

Een pionier en inspiratiebron

Blanxart Chocolate staat symbool voor de perfecte harmonie tussen traditioneel vakmanschap en moderne duurzaamheid. Het bedrijf is nog steeds in handen is van de familie van de oprichters. Ze blijven trouw aan de visie om chocolade te creëren die niet alleen heerlijk is, maar ook een positieve impact heeft op de wereld. Met hun onwrikbare toewijding aan kwaliteit, ethiek en innovatie blijft Blanxart een pionier in de wereld van ambachtelijke chocolade. Ze zijn een ware inspiratiebron voor chocoladeliefhebbers van over de hele wereld.

Choco-kunde

Rebecca en Marianne, De Chocolademeisjes. Zij zijn de craft chocolate experts en eigenaar van deze online duurzame chocolade shop.

Wil je weten wat bean-to-bar chocolade is, hoe het gemaakt wordt en nog veel meer?
Lees alles over duurzame chocolade in onze blogs.

Meer choco-kunde

Is witte chocolade wel echte chocolade? >
De waardering van dechocolademeisjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 32 reviews.