Webshop Trustmark and customer reviews

Auro Chocolade

Auro Chocolate

Delen:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Inhoud van dit blog

In de weelderige velden van de Filipijnen rijpen cacaobonen onder de warme zon, en uit deze vruchtbare grond komt een bijzonder chocolademerk voort: Auro Chocolade. Dit tree-to-bar chocolademerk heeft niet alleen de wereld veroverd met zijn gedurfde smaken. Maar ook met zijn diepgaande toewijding aan duurzaamheid en gemeenschapsopbouw. Achter elke heerlijke reep schuilt een verhaal van passie, ambacht en innovatie, gedreven door de visie van medeoprichters Kelly Go en Mark Ocampo.

Cacao uit de Filipijnen

Auro Chocolate is Internationaal bekroond tree-to-bar chocolademerk dat duurzaamheid bevordert door rechtstreeks samen te werken met lokale boeren. Met als doel om verfijnde Filipijnse cacaobonen, ingrediënten en detailhandelsproducten met unieke en gedurfde tropische smaken te creëren.

De naam Auro

De naam vindt zijn oorsprong in de combinatie van “Au”, het chemische symbool van Goud in het periodiek systeem. En “Oro”, het Filipijnse en Spaanse woord voor goud.
“Auro vertegenwoordigt onze inzet om de Filippijnse cacao te verfijnen en het leven van onze lokale boeren te verheffen. Beide zijn net zo kostbaar zijn als goud”, aldus Auro.

De oprichters

Kelly Go en Mark Ocampo zijn de medeoprichters en algemeen directeuren van Auro Chocolate. Ze zijn buitengewoon gepassioneerd over alles wat met chocolade te maken heeft. Beiden zijn opgegroeid op de Filipijnen en hebben elkaar voor het eerst ontmoet in Chicago. Hier ontstond meteen een band vormden vanwege hun liefde voor eten en cultuur.

Kelly studeerde Politicologie en Internationale Studies aan de Universiteit van Chicago. Na haar studie volgde ze een opleiding aan Le Cordon Bleu Paris voor Culinaire Kunst. Zij wilde een dieper begrip en kennis van fijne voeding op doen.

Mark begon in de robotica en verlegde vervolgens zijn focus naar ontwerp en reclame aan The School of the Art Institute of Chicago. Na zijn studie werkte hij aan merkprojecten voor multinationals en enkele van de invloedrijkste persoonlijkheden in Amerika.

Ze volgden een intensieve cursus aan het ZDS Institute in Duitsland om meer te leren over chocoladeproductie. In 2015 besloten ze terug te keren naar huis. Om in De Filipijnen Auro op te richten en een verschil te maken met fijne chocolade.

Auro, meer dan Tree-to-bar

Deze chocolademakers gaan verder dan boom tot reep. Door nauw betrokken te zijn bij elk aspect van het proces, terwijl het zich blijft inzetten voor consistentie, kwaliteit, innovatie en maatschappelijke impact. Auro is betrokken bij elke stap van het proces van het maken van fijne chocolade. Hierdoor kunnen ze de hoogste kwaliteit en consistentie te garanderen.

Door verder te gaan, verbindt Auro zich aan waarden die de betekenis van het boom-tot-reep proces weerspiegelen en een blijvende impact creëren voor belanghebbenden, terwijl het binnen dezelfde oorsprong sourceert en produceert.

Traceerbaarheid & Transparantie

Alle cacaobonen van Auro Chocolate komen uit rijke landbouwgemeenschappen met een uniek terroir en gepassioneerde boeren die topkwaliteit bonen verbouwen in het land. Het bedrijf faciliteert alle vormen van directe handel en partnerschappen in de toeleveringsketen om de waarde van het werk van deze boeren te communiceren en eerlijke, traceerbare producten aan de klanten te leveren.

Educatie

Leren is een belangrijke sleutel voor Auro Chocolate om een positieve impact te creëren voor zowel hun partnergemeenschappen als klanten.

Door het bewustzijn en de kennis van consumenten over de uitdagingen waar de industrie op zowel het niveau van de boer als het bedrijf mee te maken heeft te vergroten, streeft Auro Chocolate ernaar de waarde van ambachtelijke chocolade te verhogen als een poort naar duurzaamheid.

Milieu

In haar samenwerking met de agrarische sector, blijft Auro Chocolate haar processen voortdurend verbeteren. Met als voornaamste doel duurzamer en milieuvriendelijker te worden in de productie en verpakking van haar producten.

Empowerment

Auro Chocolate is toegewijd aan het creëren van programma’s die haar boeren en werknemers ondersteunen en kracht geven. Door het aanbieden van zinvolle training, eerlijke lonen en secundaire arbeidsvoorwaarden, streeft het bedrijf ernaar de groei en ontwikkeling van individuen te bevorderen.

Auro Chocolade, de ware smaak van het paradijs.

Ontdek de betoverende wereld van Auro Chocolate en laat je smaakpapillen verwennen door unieke tropische smaken, doordrenkt met het gouden erfgoed van de Filipijnse cacao. Met elke aankoop steun je niet alleen duurzame praktijken. Maar ook de lokale boeren en gemeenschappen die deze heerlijke lekkernij mogelijk maken. Dus, waar wacht je nog op? Duik in een wereld van chocolade-avontuur met Auro Chocolate en laat je zintuigen verleiden door de ware smaak van het paradijs.

Choco-kunde

Rebecca en Marianne, De Chocolademeisjes. Zij zijn de craft chocolate experts en eigenaar van deze online duurzame chocolade shop.

Wil je weten wat bean-to-bar chocolade is, hoe het gemaakt wordt en nog veel meer?
Lees alles over duurzame chocolade in onze blogs.

Meer choco-kunde

Pasta met gorgonzola, walnoten en chocolade >
De waardering van dechocolademeisjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 31 reviews.