Webshop Trustmark and customer reviews
Categorie: Bean-to-bar chocolade

Het verschil tussen pure chocolade en melkchocolade zit hem in de bestanddelen.

TypeBestanddelen
Pure chocoladeCacaomassa + cacaoboter + suiker
MelkchocoladeCacaomassa + cacaoboter + suiker + (plantaardige)melkpoeder 

Dit zijn de bestanddelen die minimaal nodig zijn om de chocolade te maken.

Cacaomassa
Cacaomassa ontstaat door de cacaobonen te vermalen en is een belangrijke grondstof voor chocolade.

Cacaoboter
Cacaoboter wordt gewonnen uit cacaobonen. De cacaobonen worden vermalen en uit deze massa wordt de cacaoboter geperst.
Sommige chocolademakers kiezen ervoor om extra cacaoboter toe te voegen aan de cacaomassa. Hoe is geen regel voor het heeft alles te maken met persoonlijke voorkeur en de stijl van de chocolademaker. Te weinig cacaoboter kan zorgen voor een droog mondgevoel, terwijl teveel cacaoboter ervoor kan zorgen dat de chocolade vettig, slijmerig en weinig smaak heeft.

Suiker
Pure gebleekte rietsuiker is de meest voorkomende keuze omdat het geen smaak heeft. Natuurlijke of biologische rietsuiker wordt vaak verkozen, maar heeft als nadeel dat de eigen smaak hiervan zich vermengt met de smaken van de chocolade. Alternatieve suikers zoals kokosbloesemsuiker worden steeds populairder, maar deze hebben allemaal hun eigen onderscheidende smaak die het algehele smaakprofiel van de chocolade verandert.

Pure chocolade
Pure chocolade moet minimaal in totaal 35% aan cacaomassa en cacaoboter bevatten.

Melkchocolade
Melkchocolade moet minimaal in totaal 25% aan cacaomassa en cacaoboter bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van dechocolademeisjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 31 reviews.