Chocolate Tree, een reis naar excellente chocolade
In hun voortdurende zoektocht naar excellente chocolade zijn de Schotse cacaovisionairs Alastair en Friederike voortdurend op ontdekkingsreis. Hierdoor komen ze regelmatig met nieuwe, spannende smaakcombinaties. Deze chocolade repen staan garant voor topklasse ingrediënten, van zorgvuldig geselecteerde biologische cacao tot hoogwaardige suiker.
TED-TALK, “Saving the World with Chocolate”
De missie van Chocolate Tree is om chocolade met een verfijnde smaak te creëren en tegelijkertijd de biodiversiteit te beschermen. Bovendien maken ze zich hard voor het belonen van boeren met eerlijke prijzen voor hun kwalitatieve uitmuntende cacao. Tijdens de inspirerende TED-talk “Saving the world with chocolate“ van Alastair Gower, benadrukt hij dit nogmaals.
Bean-to-Bar pioniers in Schotland
Dichtbij de winderige kust van Dunbar in Schotland maken Alastair en Friederike sinds 2012 bean-to-bar chocolade. Op het moment van de oprichting van het bedrijf Chocolate Tree kwam de ambachtelijke bean-to-bar chocoladebeweging in Europa nog maar net op gang.
Als pioniers in de Europese bean-to-bar chocoladebeweging reizen ze vaak naar Zuid- en Midden-Amerika om de boeren die hun cacao produceren persoonlijk te ontmoeten. Hun liefde voor chocolade delen ze ook op gerenommeerde chocoladefestivals en evenementen wereldwijd.
“Food of the Gods, brought down to Earth.”
De missie van Chocolate Tree is het beschermen van de biodiversiteit en een positieve impact maken op mens en planeet. Chocolate Tree koopt biologische, uit de landbouw afkomstige cacao afkomstig van kleine boerderijen in Zuid- en Midden-Amerika, waarbij ze een ambachtelijke benadering hanteren bij het maken van hun chocolade. Dit is ook terug te zien in de mallen die ze gebruiken voor hun chocolade weke resulteert in prachtige patronen. Zo kun je toekans en unicorns terugvinden op de repen.
Herkomst van de cacao en transparantie
Bij alles wat Chocolate Tree gebruikt in hun fabriek, wordt rekening gehouden met de manier waarop het wordt geproduceerd, waar het vandaan komt en of het überhaupt echt nodig is. Hun verrukkelijke chocolade wordt uitsluitend gemaakt met eenvoudige en pure ingrediënten, de verpakkingen zijn biologisch afbreekbaar of afkomstig van andere duurzame en recyclebare bronnen
Bijzondere smaken internationaal gewaardeerd
Dankzij de Chocolate Tree-repen met bijzondere smaken, zoals Whiskey Nibs, Aztec Spice en Hazelnoot (Gianduja), heeft het merk internationale erkenning verworven. De ambachtelijke benadering en aandacht voor detail resulteren in prachtige patronen op de repen, waarbij zelfs toekans en unicorns te ontdekken zijn. De smaakinnovatie van Chocolate Tree heeft hen een plek gegeven tussen de meest gewaardeerde chocolademakers ter wereld.
Chocolate Tree is lid van 1% for the Planet. 1% for the Planet is een internationale organisatie waarvan de leden minstens één procent van hun jaarlijkse omzet bijdragen aan milieudoelen ter bescherming van het milieu.
-
Chocolate Tree – Whiskey chocolade€ 3,70Add to Toevoegen aan ‘favorieten’Add to Toevoegen aan ‘favorieten’
-
Chocolate Tree – Mexicaanse pure chocolade€ 3,70Add to Toevoegen aan ‘favorieten’Add to Toevoegen aan ‘favorieten’
-
Chocolate Tree – Gianduja chocolade€ 3,70Add to Toevoegen aan ‘favorieten’Add to Toevoegen aan ‘favorieten’