Webshop Trustmark and customer reviews

Verzending binnen de EU

Taza warme chocolademelk, authentieke Mexicaanse ervaring

Taza warme chocolademelk, authentieke Mexicaanse ervaring

Delen:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Inhoud van dit blog

Taza, een authentieke Mexicaanse chocolade-ervaring

Toen wij voor het eerst in aanraking kwamen met Taza Chocolade, was het een ervaring die onze verwachtingen van chocolade totaal op z’n kop zette. De korrelige textuur, de fijne suikerstukjes en de pure smaken waren voor ons ongewoon en vreemd. Maar wie had toen gedacht dat we ondertussen echte Taza-fans zijn?
Chocolade is een geliefde lekkernij over de hele wereld, maar niet iedereen kent de authentieke Mexicaanse manier van chocolade bereiden en drinken.

De oorsprong van Mexicaanse chocolade

In Mexico en andere delen van Midden- en Zuid-Amerika, waar cacao groeit, is chocolade al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de cultuur. Door cacao tot een pasta te vermalen, vervolgens te mengen met water en specerijen, ontstaat een taditionele warme of koude chocoladedrank. De Maya’s gebruiken het woord ‘chocokola’j’ voor ‘samen chocolade drinken’. Dit woord geeft in onze ogen perfect de sociale en culturele betekenis van chocolade in deze regio’s weer.

De ontdekking van ‘molinero’

Toen Alex Whitmore, oprichter van Taza, door Mexico reisde verwonderde hij zich over de molenstenen die gebruikt worden om de geroosterde cacaobonen te malen tot een fijne massa. Voeg vervolgens suiker hieraan toe en er ontstaat ‘Chocolate para mesa’ oftewel ‘Chocolade voor de op tafel’.
Dat deze traditionele manier van werken nog niet zo eenvoudig is, ontdekte Alex al snel. De molenstenen die hiervoor gebruikt worden zijn voor zien van groeven die nauwkeurig worden uitgehouwen. Het uithouwen van de stenen is het werk ‘molinero‘. Dit traditionele vakmanschap wordt doorgegeven van vader op zoon.

Een authentieke chocolade-ervaring

Chocolade wordt in Mexico, vandaag de dag, door de meeste mensen nog steeds op de traditionele manier gedronken. Door chocoladeblokjes oplossen in heet water, bereid je de warme drank. Alex werd helemaal verliefd op deze traditie. ‘Chocolade hoeft niet persé romig en smeuïg te zijn, zoals we dat in Europa en Noord-Amerika gewend zijn.’ Dus maakt Taza grof gemalen chocolade geïnspireerd door de Mexicaanse traditionele wijze. Daarom vinden wij Taza warme chocolademelk, ideaal voor een authentieke Mexicaanse ervaring.

Recept voor Mexicaanse warme chocolademelk

Taza warme chocolademelk, authentieke Mexicaanse ervaring

Wil je zelf de authentieke Mexicaanse chocolade-ervaring beleven? Hier is een eenvoudig recept voor een traditionele Mexicaanse warme chocolade, die je gemakkelijk thuis kunt maken.

En dat snufje zout?

Het klinkt misschien een beetje ongewoon, maar het kan verrassend lekker zijn. Denk maar eens aan die heerlijke chocoladerepen met zeezout – die combinatie van zoet en een vleugje zout is niet voor niets zo populair. Zout doet meer dan alleen een hartige smaak toevoegen, het versterkt ook de natuurlijke smaken van andere ingrediënten.
Bij chocolade werkt dit fantastisch! Je zoete chocolademelk krijgt ineens een rijkere, vollere smaak die nét wat volwassener aanvoelt. Geen zorgen, het blijft heerlijk zoet, maar dat kleine beetje zout maakt het nét wat specialer.

Ingrediënten

  • 240 ml (plantaardige) melk of water
  • Partje Taza Chocolate – je kunt elke variant gebruiken
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze

1.   Breek de disk Taza Chocolate in stukjes en zet deze apart.

2.   Verwarm 240 ml melk of water in een kleine pan op halfhoog vuur tot het net niet kookt.

3.  Haal de pan van het vuur en voeg een mespunt zout toe.

4.  Voeg de stukjes chocolade naar smaak toe en roer tot deze volledig is opgelost.

5.   Verwarm het mengsel weer op, op laag vuur.

6.    Gebruik een garde of een “molinillo” (een traditionele gedraaide houten garde uit Latijns-Amerika) om de chocoladedrank op te schuimen.

7.   Serveer de warme chocoladedrank in een grote ’taza’ en geniet van de heerlijke smaken en de luchtige schuimlaag.

Ontdek Taza zelfgemaakte warme chocolademelk

Taza warme chocolademelk, authentieke Mexicaanse ervaring is een unieke chocolade-ervaring die je als echte chocoladeliefhebber geprobeerd moet hebben. Als je op zoek bent naar iets nieuws en spannends, probeer dan deze traditionele Mexicaanse manier van chocoladedrinken. Proost op een nieuwe kijk op warme chocoladedrank!

Choco-kunde

Rebecca en Marianne, De Chocolademeisjes. Zij zijn de craft chocolate experts en eigenaar van deze online duurzame chocolade shop.

Wil je weten wat bean-to-bar chocolade is, hoe het gemaakt wordt en nog veel meer?
Lees alles over duurzame chocolade in onze blogs.

Meer choco-kunde

De waardering van dechocolademeisjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 36 reviews.