Chocolade gemaakt in Rotterdam door twee vakidioten
Van Heinde en Verre chocolade biedt een unieke combinatie van lokale en exotische ingrediënten en wordt gemaakt met direct trade cacaobonen, Nederlandse bietsuiker en melk. De chocolademakers Ewald Rietberg en Jan-Willem Jekel uit Rotterdam zijn ware vakidioten; ze laten geen enkel detail aan het toeval over. Ze selecteren de beste single origin cacaobonen, roosteren deze net zolang totdat ze het ideaal roosterprofiel hebben ontdekt.
Hoe het begon
In een vorig leven werkte zowel Ewald als Jan-Willem voor KPN. Ewald maakte als vinoloog verschillende culinaire wijnreisjes en skitrips. Toen ze samen op skitrip waren en een chocoladereep proefde op het vliegveld dachten ze; dit moet beter kunnen! Ze begonnen met klein lab opgetuigd bij Ewald thuis in Amsterdam en dat hebben ze net zo lang gedaan tot de vrouw van Ewald het niet meer acceptabel vond. Zogezegd en zo gedaan verhuisde de heren naar het Zomerhofkwartier in Rotterdam waar ze een proeffabriekje opzette. De Chocolademeisjes hadden het genoegen om een kijkje te mogen nemen in de keuken. Het enthousiasme van de twee heren was dan ook zeer aanstekelijk, en het leek wel of het de chocolade doordrong. Het vakmanschap van Heinde en Verre proef je in elke reep. Niet voor niets wordt ook wel De Grand cru onder de chocolade genoemd en zijn veel van hun repen bekroond met een award.
100% CO2-vrije productie
Uiteindelijk werd ook het proeffabriekje te klein voor de ambities van Ewald en Jan-Willem. Dit zorgde ervoor dat zij verhuisde naar een grote productiefaciliteit in Rotterdam. Intussen doen ze het goed op de wereldwijde markt en zijn hun repen ook te vinden in Australië en America.
Ze hebben besloten om in hun nieuwe fabriek volledig over te schakelen van gas naar elektriciteit voor het roosteren van cacao en het verwarmen van gebouwen. De fabriek draait nu op 100% Nederlandse groene en traceerbare windenergie, waardoor hun productieproces volledig CO2-emissievrij is.
Betekent dit dat hun chocolade volledig CO2-neutraal is? Helaas niet. De gehele toeleveringsketen is nog niet vrij van CO2-emissies. Zo wordt cacao nog steeds per schip geïmporteerd, waarbij fossiele brandstoffen worden verbruikt, en de productie van hun papieren verpakkingen blijft energie-intensief. CO2-vrij produceren in de fabriek is voor Heinde en Verre een grote eerste stap. Waar mogelijk proberen ze elke stap te verbeteren.
Chocolade is slechts één smaaktoon in chocolade
Deze de slogan vind je op de verpakking van de repen van Heinde en Verre. Dit klinkt misschien een beetje vaag maar toch is het zo. De heren lichten toe dat veel chocolade smaakt zoals we verwachten van chocolade, maar hoogwaardige cacao vaak verrassende smaken heeft die verder gaan dan de typische chocoladesmaak. Hoe duurder de cacao, hoe minder het naar chocolade smaakt. De meest exclusieve cacaosoorten hebben nauwelijks een chocoladesmaak en doen eerder denken aan noten, vruchten, bloemen en fruittonen. Dit is een fascinerend aspect van de chocolade. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust en ontdekken deze nuances pas na herhaaldelijk proeven.
100% traceerbare cacao
Heinde en Verre werkt uitsluitend met traceerbare, biologische cacao, die direct van de boeren zelf afkomstig is. Dit garandeert dat de boeren een eerlijke prijs krijgen, waardoor ze goed voor hun werknemers en het milieu kunnen zorgen. Op elke chocoladereep kun je de herkomst en de boeren van de cacao traceren.
Vrij van allergenen
De chocolade van Heinde en Verre kan zorgeloos gegeten worden. Al hun repen zijn vrij van noten, soja, ei, gluten en lactose, met uitzondering van de gewone melkchocoladerepen die koemelk bevatten. In hun fabriek worden geen noten verwerkt, dus hun repen bevatten geen sporen van noten. De melkchocoladerepen worden apart verwerkt, maar melkpoeder is wel aanwezig in de fabriek.
Milieuvriendelijke ingrediënten
Het doel van Heinde en Verre is om ingrediënten van de beste kwaliteit en smaak te gebruiken met de laagste impact op het milieu. Voor hen betekent dit het selecteren van biologisch geteelde, niet genetisch gemodificeerde ingrediënten, en waar mogelijk lokaal geteeld. Dit geldt bijvoorbeeld voor de suikerbieten die zij gebruiken van Nederlandse bodem en uiteraard de Nederlandse melkpoeder voor hun melkchocolade.
Vakmanschap
De toewijding van Heinde en Verre aan vakmanschap, duurzaamheid en kwaliteit is duidelijk in elke chocoladereep die ze produceren. Met hun passie voor het creëren van uitzonderlijke smaken en hun inzet voor milieuvriendelijke productieprocessen, biedt Heinde en Verre een chocolade-ervaring die verder gaat dan de typische chocoladesmaak. Door te kiezen voor traceerbare, biologische cacao en lokale ingrediënten, zorgen ze ervoor dat zowel de boeren als het milieu profiteren.
Het is tijd om jezelf te trakteren op de unieke en bekroonde smaken van Heinde en Verre chocolade. Ontdek zelf de rijke variëteit aan smaken die deze chocolade te bieden heeft. Koop vandaag nog een reep en ontdek zelf waarom de chocolade van deze twee mannen zoveel prijzen gewonnen heeft!
-
Heinde en Verre – Pure chocolade€ 5,45Add to Toevoegen aan ‘favorieten’Add to Toevoegen aan ‘favorieten’
-
Heinde en Verre – Melkchocolade€ 5,45Add to Toevoegen aan ‘favorieten’Add to Toevoegen aan ‘favorieten’
-
Heinde en Verre – Witte chocolade€ 6,45Add to Toevoegen aan ‘favorieten’Add to Toevoegen aan ‘favorieten’
-
Heinde en Verre – Melkchocolade met speculaas€ 5,45Add to Toevoegen aan ‘favorieten’Add to Toevoegen aan ‘favorieten’