En dit zijn wij!

Er waren eens… twee meisjes, Marianne en Rebecca.  Allebei dol op chocolade. Marianne reisde door heel Nederland om eerlijke chocolade te verkopen uit Ecuador. Zo ging haar voorliefde voor chocolade over in een passie. Op een dag ging Rebecca mee op pad; ook zij werd besmet met het chocoladevirus. Dit was het prille begin van De Chocolademeisjes.

Maar er is al zoveel chocolade?! Die vraag krijgen wij vaak! Toch denken wij dat er nog veel te ontdekken is als we het hebben over “chocolade”.

Zelf blijven we ons verbazen over de verschillende geuren, structuren en smaakpaletten van chocolade. Een leven lang chocolade ontdekken, wat een geluk!

Daarbij is nog een wereld te winnen in de cacao-industrie. Onderbetaling en uitbuiting van cacaoboeren, dat kan toch niet?! Daarom verkopen wij alleen bean-to-bar chocolades van chocolademakers die transparant zijn over de inkoop van hun cacao en de boeren een eerlijke prijs betalen.

Met een zorgvuldige selectie, hopen wij jou te inspireren met mooie, verrassende en vernieuwende chocolades. Zodat jij helemaal blij wordt wanneer er een nieuwe reep op de mat valt, en kunt beginnen met een heuse chocoladeproeverij.

En idealistisch als we zijn, hopen wij, samen met jou, ook ietsepietsie bij te kunnen dragen aan de chocolade-revolutie! Zodat we allemaal nog lang en lekker van chocolade kunnen genieten.

...het ene meisje...

Marianne_portret_vierkant

Marianne van Lankvelt

 

Tijdens mijn studie is mijn interesse ontstaan in eerlijke handel. Hierna heb ik o.a. duurzame chocolades verkocht aan de retail. Ik heb het geluk gehad dat ik in deze periode een reis heb mogen maken naar Ecuador om cacaoplantages te bezoeken. Het was een bijzondere ervaring om hardwerkende cacaoboeren te mogen ontmoeten en door hen te worden rondgeleid over hun cacaoplantages.

Ik vind het leuk om mijn liefde voor bean-to-bar chocolade met jou te delen. Naast mijn twee grote passies “chocolade en reizen” laat ik mij graag door de natuur omringen. Tijdens één van mijn reizen naar India kwam ik in aanraking met yoga. Destijds wist ik nog niet waar dit toe zou leiden. Ik zou er destijds waarschijnlijk verbaasd van staan als ik wist, dat ik nu, tien jaar later, zelf yogalessen geef. Wie weet waar chocolade mij over tien jaar heeft gebracht.

...en het andere meisje...

Rebecca_portret_vierkant

Rebecca Smeets

 

I love chocolate en ben heel gelukkig met het feit je meerdere grote liefdes kan hebben. Want waarom zou je kiezen als je meerdere verschillende dingen leuk vindt en goed kan?
Behalve dat ik voor jou de lekkerste chocolade test en uitzoek, ben ik ook werkzaam als zelfstandig fotograaf/vormgever. En met al die nieuwsgierigheid die in mij zit, is het niet vreemd dat ik graag op reis ga om betoverd en geïnspireerd te raken door andere culturen en door andere omgevingen. Heel erg ver hoef ik hier niet eens voor te gaan. Als ik op een mooie zomeravond op mijn racefiets spring om een rondje te gaan rijden, dan ben ik er ook al.

Onze persoonlijke favorieten