Ontdek de verleidelijke smaak van Soklet, pure chocolade met pinda crunch. Deze heerlijke reep is bedekt met geroosterde pinda’s en zeezoutvlokken, waardoor je smaakpapillen op een aangename manier worden verrast. Geniet van de perfecte balans tussen de rijke pure chocolade en de knapperige textuur van de pinda’s. Laat je verleiden door de heerlijke twist die deze chocolade biedt. Koop nu deze onweerstaanbare Soklet Pure chocolade met Pinda Crunch en ervaar de ultieme smaaksensatie.
€ 5,75
Op voorraad
Delen:
Soklet | Pure chocolade met pinda’s, de makers van deze pure chocolade, beschrijven deze chocola als volgt. โOp de pure chocolade worden geroosterde pindaโs en zeezoutvlokken gesprenkeld en wel zodanig dat je smaakpapillen met een aangename twist worden gekieteld.โ
In Tamil Nadu, het zuidoosten van India, bevindt zich de Regal-plantage die eigendom is van de twee zwagers Karthikeyan Palasisamy en Harish Manoj Kumar en hun echtgenotes. De familie Kumar teelt al meer dan tien jaar cacao en in 2015 zijn zij begonnen met het maken van chocolade van hun eigen cacaobonen.
Soklet is het chocolademerk van Regal en staat bekend als de eerste en enige tree-to-bar chocolade van India. De plantage ligt aan de voet van de Anamalai-heuvels, in de buurt van het Indira Gandhi-natuurreservaat.
De cacao van Soklet wordt geteeld als onderbeplanting op een plantage waar ook kokosnoot, nootmuskaat, peper en banaan wordt verbouwd. Hierdoor ontstaat een mengeling van onderling afhankelijke fauna die bijdraagt aan de smaaknuances van de cacaobonen. Dit principe van teelt is de hoeksteen van permacultuur. De plantage is vrij van pesticiden en wordt beheerd volgens de principes van aquacultuur en permacultuur, waardoor de bomen de beste voeding krijgen om heerlijk smakende cacao te produceren! Elk jaar worden de beste bomen op de plantage geselecteerd, om hiermee verder te telen om zo aan de groeiende vraag naar cacaobonen van de Regal-plantage te voldoen.
Single estate cacao maakt het mogelijk om een betere controle over de kwaliteit van de cacaobonen te hebben. Omdat de bron bekend is, kunnen boeren en producenten specifieke agronomische praktijken implementeren en zorgvuldige oogst- en fermentatieprocessen volgen om de kwaliteit te waarborgen. Dit resulteert vaak in een hogere kwaliteit cacao met minder variabiliteit.
Wil je meer te weten komen over Soklet, de producten van deze pure chocolade? Lees dan ons uitgebreide blog over hen.
Soort chocolade | puur |
---|---|
Chocolade met | noten |
Allergenen | Bevat pinda's, Kan sporen bevatten van noten en melk |
Cacao percentage | 60 – 69% |
Nettogewicht | 50 gr |
Eigenschappen | biologisch, glutenvrij, lactosevrij, sojavrij, vegan |
Herkomst cacao | India, Tamil Nadu, Regal-plantage |
Productieland | India |