Ervaar de unieke smaakbeleving van Soklet Pure chocolade met Zwarte Knoflook 70%. Een hartige combinatie die je niet elke dag tegenkomt in een chocoladereep, maar absoluut het proberen waard is. Laat je verrassen door de perfecte harmonie tussen de prachtige pure chocolade en de verrassende toevoeging van zwarte knoflook.
Deze reep biedt een goddelijke smaakervaring die je moet beleven om het te geloven. Laat je verleiden door de intrigerende combinatie en ervaar de heerlijke sensatie van deze unieke chocolade. Waag de sprong en voeg deze bijzondere reep toe aan je collectie. Deze chocolade heeft een zoet, bitter, aardse aroma en smaakt dus niet naar knoflook. Proef de magie van Soklet Pure chocolade met Zwarte Knoflook 70% en ontdek een nieuwe dimensie van chocoladeplezier.
€ 5,75
Op voorraad
Delen:
Soklet | pure chocolade met zwarte knoflook, de makers van deze chocola beschrijven hem als volgt. ‘Zwarte knoflook is een uniek ingrediënt, waarvan de intensiteit verandert in iets speciaals. Gecombineerd met pure chocolade voor een goddelijke ervaring. Deze chocolade heeft een zoet, bitter, pikant aroma maar smaakt dus niet naar knoflook.’
In Tamil Nadu, het zuidoosten van India, bevindt zich de Regal-plantage die eigendom is van de twee zwagers Karthikeyan Palasisamy en Harish Manoj Kumar en hun echtgenotes. De familie Kumar teelt al meer dan tien jaar cacao en in 2015 zijn zij begonnen met het maken van chocolade van hun eigen cacaobonen.
Soklet is het chocolademerk van Regal en staat bekend als de eerste en enige tree-to-bar chocolade van India. De plantage ligt aan de voet van de Anamalai-heuvels, in de buurt van het Indira Gandhi-natuurreservaat.
De cacao van Soklet wordt geteeld als onderbeplanting op een plantage waar ook kokosnoot, nootmuskaat, peper en banaan wordt verbouwd. Hierdoor ontstaat een mengeling van onderling afhankelijke fauna die bijdraagt aan de smaaknuances van de cacaobonen. Dit principe van teelt is de hoeksteen van permacultuur. De plantage is vrij van pesticiden en wordt beheerd volgens de principes van aquacultuur en permacultuur, waardoor de bomen de beste voeding krijgen om heerlijk smakende cacao te produceren! Elk jaar worden de beste bomen op de plantage geselecteerd, om hiermee verder te telen om zo aan de groeiende vraag naar cacaobonen van de Regal-plantage te voldoen.
Single estate cacao maakt het mogelijk om een betere controle over de kwaliteit van de cacaobonen te hebben. Omdat de bron bekend is, kunnen boeren en producenten specifieke agronomische praktijken implementeren en zorgvuldige oogst- en fermentatieprocessen volgen om de kwaliteit te waarborgen. Dit resulteert vaak in een hogere kwaliteit cacao met minder variabiliteit.
Wil je meer te weten komen over Soklet, de producten van deze pure chocolade met zwarte knoflook? Lees dan ons uitgebreide blog over hen.
Soort chocolade | puur |
---|---|
Chocolade met | fruit |
Allergenen | Kan sporen bevatten van noten, pinda’s en melk |
Cacao percentage | 70 – 79% |
Nettogewicht | 50 gr |
Eigenschappen | biologisch, glutenvrij, lactosevrij, notenvrij, sojavrij, vegan |
Herkomst cacao | India, Tamil Nadu, Regal-plantage |
Productieland | India |