Soklet suikervrije melkchocolade is een heerlijke donkere chocolade is gemaakt van biologische cacao en magere melkpoeder.
De cacao die voor deze reep chocolade gebruikt wordt, is zogenaamde single estate cacao. Dit betekent dat alles cacao van slechts één plantage komt, in dit geval de Regal-plantage (India). Hierdoor ontstaat er op een natuurlijke manier een kwaliteitscontrole en , het bijzondere is dat deze chocolade hier ook on-site gemaakt wordt.
Geniet van de rijke en romige smaak, zonder compromissen te hoeven sluiten op het gebied van suiker. Laat je verleiden door deze suikervrije lekkernij en ervaar een moment van pure verwennerij. Bestel nu en trakteer jezelf op een verrukkelijke melkchocolade-ervaring zonder suiker!
€ 5,75
Op voorraad
Delen:
Soklet, de makers van deze melkchocolade zonder toegevoegde suiker, beschrijven de smaak van deze donkere melkchocolade als volgt. ‘Deze extra donkere melkchocolade bevat geen suiker en is gemaakt met alleen cacao en magere melkpoeder. Met een rijke, romige en intense smaak is dit de perfecte keuze voor mensen die suiker willen vermijden.’
In Tamil Nadu, het zuidoosten van India, bevindt zich de Regal-plantage die eigendom is van de twee zwagers Karthikeyan Palasisamy en Harish Manoj Kumar en hun echtgenotes. De familie Kumar teelt al meer dan tien jaar cacao en in 2015 zijn zij begonnen met het maken van chocolade van hun eigen cacaobonen.
Soklet is het chocolademerk van Regal en staat bekend als de eerste en enige tree-to-bar chocolade van India. De plantage ligt aan de voet van de Anamalai-heuvels, in de buurt van het Indira Gandhi-natuurreservaat.
De cacao van Soklet wordt geteeld als onderbeplanting op een plantage waar ook kokosnoot, nootmuskaat, peper en banaan wordt verbouwd. Hierdoor ontstaat een mengeling van onderling afhankelijke fauna die bijdraagt aan de smaaknuances van de cacaobonen. Dit principe van teelt is de hoeksteen van permacultuur. De plantage is vrij van pesticiden en wordt beheerd volgens de principes van aquacultuur en permacultuur, waardoor de bomen de beste voeding krijgen om heerlijk smakende cacao te produceren! Elk jaar worden de beste bomen op de plantage geselecteerd, om hiermee verder te telen om zo aan de groeiende vraag naar cacaobonen van de Regal-plantage te voldoen.
Single estate cacao maakt het mogelijk om een betere controle over de kwaliteit van de cacaobonen te hebben. Omdat de bron bekend is, kunnen boeren en producenten specifieke agronomische praktijken implementeren en zorgvuldige oogst- en fermentatieprocessen volgen om de kwaliteit te waarborgen. Dit resulteert vaak in een hogere kwaliteit cacao met minder variabiliteit.
Wil je meer te weten komen over Soklet, de producten van deze suikervrije donkere melkchocolade? Lees dan ons uitgebreide blog over hen.
Soort chocolade | melk |
---|---|
Allergenen | Bevat koemelk, Kan sporen bevatten van noten en pinda's |
Cacao percentage | 80 – 89% |
Nettogewicht | 50 gr |
Eigenschappen | biologisch, glutenvrij, notenvrij, sojavrij, suikervrij |
Herkomst cacao | India, Tamil Nadu, Regal-plantage |
Productieland | India |