Webshop Trustmark and customer reviews

Verzending binnen de EU

Millésime – Chocolade Pistache-Nougatine

Deze heerlijke reep doet denken aan de populaire Dubai-repen, maar biedt een nog betere ervaring voor je smaakpapillen. De combinatie van donkere, zoete chocolade uit Ghana zorgt voor een rijke en intense smaak die je direct zal betoveren. Deze luxe reep is gevuld met een laagje crunchy nougatine, wat een aangename textuur toevoegt en het geheel een onweerstaanbare crunch geeft.

Daarnaast zijn er stukjes pistachenoten toegevoegd, die niet alleen een fraaie kleur en knapperigheid bieden, maar ook een subtiele, zoute smaak aan de chocoladereep geven. Deze perfecte combinatie van smaken en texturen maakt elke hap tot een ware traktatie. Super lekker en ideaal voor een verwenmoment, of om te delen met vrienden en familie. Met deze reep haal je een stukje chocolade-hemel in huis dat je keer op keer wilt proeven!

 6,50

Op voorraad

Toevoegen aan 'favorieten'
Toevoegen aan 'favorieten'

Delen:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Millésime – Chocolade Pistache-Nougatine

Ingrediënten:

Millésime | Chocolade Pistache-Nougatine

  • Biologische cacaomassa
  • Biologische rietsuiker
  • Biologische cacaoboter
  • Biologische glucose
  • Biologische pistache

Smaaktonen:

Millésime | Chocolade Pistache-Nougatine, de makers van deze reep pure chocolade, beschrijven deze als volgt. ‘Heerlijke donkere en zoete chocolade uit Ghana, gevuld met een laagje crunchy nougatine en stukjes pistachenoten’.

Achtergrondinformatie:

Millésime:

“Millesime” is een Franse term die vaak wordt gebruikt in de wijn- en chocoladewereld om te verwijzen naar de oogst of het jaar waarin een bepaald product is geproduceerd. Het woord betekent letterlijk “oogstjaar” en geeft aan dat de producten afkomstig zijn uit een specifiek jaar, vergelijkbaar met hoe we in de wijnwereld spreken over jaargangen. In de context van chocolade kan “millesime” ook impliceren dat de cacao afkomstig is uit een bepaalde oogst of terroir, en dat het unieke smaakprofiel en de kwaliteit van de chocolade zijn beïnvloed door de omstandigheden van dat specifieke jaar.

Net zoals bij wijn, is het hart van hun benadering om exclusief te werken met bonen van uitzonderlijke plantages en terroirs om hun kenmerken te benadrukken. Millesime mengt dan ook geen gewassen, regio’s of jaargangen en onze gehele productie is biologisch gecertificeerd.

De Coöperatie ABOCFA:

Ontdek de unieke wereld van ABOCFA, de enige cacao-coöperatie in Ghana die zowel biologisch als fairtrade gecertificeerd is. Met 1063 leden, waaronder 789 mannen en 274 vrouwen, bewerken zij samen een indrukwekkend areaal van 1514 hectare. Het hoofdkantoor van ABOCFA is gevestigd in de enclave Aponoapono, in de gemeente Suhum in het oosten van Ghana, waar 23 toegewijde medewerkers zich inzetten voor de coöperatie.

De missie van ABOCFA is helder: boeren voorzien van de nodige vaardigheden op het gebied van productiviteit en management, zodat zij hun leefomstandigheden kunnen verbeteren. Door de premiebetalingen voor biologische en fairtrade cacao, kunnen de leden een hoger inkomen genereren, wat bijdraagt aan hun financiële stabiliteit. Het hoofddoel is om onafhankelijkheid te waarborgen, armoede te verminderen en ervoor te zorgen dat alle leden van de coöperatie een leefbaar inkomen ontvangen.

ABOCFA hecht bijzonder veel waarde aan de bescherming van kinderen en biedt opleidingsmogelijkheden voor de leden. De coöperatie heeft zelfs een speciaal team dat zich richt op het bestrijden van kinderarbeid, wat hun toewijding aan ethische praktijken onderstreept. Bovendien hebben alle leden van de coöperatie toegang tot een ziektekostenverzekering, wat bijdraagt aan hun welzijn en dat van hun gezinnen.

Kies voor chocolade die niet alleen heerlijk is, maar ook bijdraagt aan een betere toekomst voor de cacaoboeren in Ghana. Steun ABOCFA en ervaar de impact van eerlijke en duurzame cacao!

Origine:

De cacao afkomstig uit Aponoapono, gelegen in de regio Suhum, wordt gekenmerkt door zijn unieke terroir. De bonen zijn van de Forastero-soort en zijn geteeld door de ABOCFA Cocoa Cooperative. Deze combinatie van locatie en cacaosoort resulteert in een rijke en smaakvolle chocolade die de authentieke smaken van Ghana weerspiegelt

 

Extra informatie

Soort chocolade

puur

Allergenen

Bevat pistachenoten. Kan sporen van melk en noten bevatten.

Cacao percentage

70 – 79%

Nettogewicht

70 gr

Chocolademakers

Millésime

Eigenschappen

biologisch, glutenvrij, vegan

Herkomst cacao

Ghana, Suhum, Aponoapono

Productieland

België

Combineer met cadeauservice

 2,50

Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina