Webshop Trustmark and customer reviews

Shipping within the EU

Delicious festive dessert: The tastiest white chocolate mousse.

Festive white chocolate mousse ready to serve, a delicious dessert.

Sharing:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Content of this blog

In dit gastblog deelt Nikky van De leukste Taartenshop haar favoriete recept voor een feestelijk nagerecht, overheerlijke witte chocolademousse. Bij het maken van dit recept hebben wij gekozen voor Heinde en Verre, Dutch Original witte chocolade, maar we moedigen je aan om te blijven experimenteren met diverse chocolades.

Onder de chocoladeliefhebbers is chocolademousse een populair dessert. Om een twist te geven aan de standaard chocolademousse zoals we die allemaal kennen, zullen wij in dit blog een leuk alternatief bespreken. Namelijk, chocolademousse gemaakt van witte chocolade in plaats van melkchocolade! Ben je op zoek naar een lekker dessert om jouw gasten voor te schotelen tijdens de feestdagen? Pak je bakgereedschappen dan uit de kast en probeer deze heerlijke witte chocolademousse!

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze:

  1. Doe de melk in een steelpannetje en breng deze aan de kook. Doe vervolgens de witte chocolade in een kommetje en giet de kokende melk erop. Meng vervolgens tot de chocolade helemaal is opgelost. Laat het mengsel vervolgens goed afkoelen.
  2. Doe het eiwit in een kommetje (zonder de dooier), klop het eiwit stijf en voeg de suiker en zout toe tot het mengsel glanst en er pieken ontstaan.
  3. Voeg eerst een beetje van het eiwit toe aan het chocolade mengsel en schep het om. Voeg vervolgens de rest van het opgeklopte eiwit mengsel toe aan de chocolade en vouw om met een siliconen spatel. Ga goed met de spatel over de bodem en zorg dat de chocolade niet aan de onderkant van de kom blijft zitten. Zorg ervoor dat je voorzichtig schept en het mengsel nog niet helemaal gemengd is.
  4. Klop vervolgens de slagroom op tot het ongeveer even dik als yoghurt is.
  5. Meng vervolgens de slagroom voorzichtig door het chocolademengsel. Vouw hierbij het mengsel van de rand naar binnen met de spatel.
  6. Zet tot slot de mousse minimaal 5 uur in de koelkast zodat het op kan stijven.
  7. Serveer de mousse met verse frambozen of ander rood fruit naar keuze.
Feestelijke witte chocolademousse klaar om uit te serveren

Probeer dit heerlijke recept uit en laat je verrassen door de smaak van deze witte chocolademousse. Vergeet niet dat de keuze van chocolade een wereld van verschil kan maken. Waar wacht je nog op? Kies een witte chocolade uit ons uniek assortiment en begin met experimenteren!

Choco-ology

Rebecca and Marianne, The Chocolate Girls. They are the craft chocolate experts and owner of this online sustainable chocolate shop.

Want to know what bean-to-bar chocolate is, how it is made and much more?
Read all about sustainable chocolate in our blogs.

More chocolate science

Is white chocolate even real chocolate? >
Rating of thechocolategirls.co.uk at WebshopKeur Reviews is 9.9/10 based on 32 reviews.