Chocolate Tree Pure chocolade met Mezcal brengt een eerbetoon aan de geschiedenis. 400 jaar geleden ontdekten de Spaanse veroveraars in Mexico hun liefde voor cacao. Op hun beurt leerden zij de Azteken de kunst van het distilleren (van drank). Deze donkere chocolade, is gemaakt van een oude criollo hybride cacao uit Tabasqueño (Mexico) die in Mezcal gedrenkt zijn.
Geniet van de diepe, rijke smaaktonen van agave en rook die kenmerkend zijn voor deze unieke chocolade. Elk stukje biedt een smaakbeleving die zowel intrigerend als onvergetelijk is. Chocolate Tree Pure chocolade met Mezcal is een must-have voor liefhebbers van unieke en gedurfde smaken.
Bestel nu en geef jezelf een unieke chocolade-ervaring. Laat je verrassen door de harmonie tussen de intense cacao en de subtiele nuances van Mezcal. Trakteer jezelf op deze buitengewone creatie en geniet van de rijke geschiedenis die in elke hap tot leven komt!
€ 3,70
Out of stock
Sharing:
Chocolate Tree | Mezcal chocolade, de makers van deze chocolade, beschrijven hem als volgt. ‘Chocolade met diepe, rijke tonen, agave en rook.’
In de buurt van de winderige kust van Dunbar in Schotland maken chocolademakers en levenspartners Alastair en Friederike Gower sinds 2012 bean-to-bar-chocolade. Het bedrijf Chocolate Tree werd opgericht toen de bean-to-bar-chocoladebeweging in Europa net op gang kwam. Je kan dus stellen dat ze een van de pioniers zijn. Hun missie is om chocolade met een verfijnde smaak te creëren en tegelijkertijd de biodiversiteit te beschermen en boeren te belonen met een hoge prijs voor hun cacao. Chocolate Tree heeft zijn zeer gedreven wanneer het gaat om het behouden van biodiversiteit en het milieu. Dit uit zich onder andere in het feit dat zij 1% doneren van hun jaarlijkse omzet aan non-profitorganisaties op milieugebied.
Alle cacao die Chocolate Tree inkoopt is geteeld in een agroforestry-omgeving. Dat betekent dat het wordt geteeld als metgezel van andere planten en dieren die de biodiversiteit beschermen en bevorderen. De cacao kan deel uitmaken van een regeneratief bosbouwplan of wild groeien, maar mag nooit de oorzaak zijn van ontbossing.
De prijs aan de boerengezinnen voor de cacao betaald wordt, het bedrag dat letterlijk contant wordt overhandigd aan de boer bij de poort van de boerderij, ligt aanzienlijk boven de NY-cacaoprijs en is consistent voor de families. Naast een goede prijs verwachten ze van onze partners dat ze actief betrokken zijn bij andere effectieve initiatieven om de levenskwaliteit van de boerengemeenschappen te verbeteren. De partners die ze betalen voor cacao zijn meestal verantwoordelijk (onder andere) voor het verzamelen van natte cacao van de boerderijen, fermentatie en droging van de cacao, en vervolgens de levering aan Europa.
Chocolate Tree | Mezcal chocolade. De chocolade is gemaakt met een oude criollo hybride cacao uit Tabasqueño in Tabasco (Mexico).
Ali Hugo Chavez, is de eigenaar van Agrofloresta deze cacaoplantage in Tabasqueño. Hij is eigenaar van een prachtige en biodiverse demonstratieboerderij. Inclusief alle bijbehorende faciliteiten voor de nabewerking, die allemaal van zeer hoge kwaliteit zijn. Zijn passie voor agroforesty-werk zie je overal in terug, niet alleen op het land, maar ook op de manier waarop alle fermentatiemethoden gedocumenteerd zijn en de consistentie hiervan.
Want to know more about Chocolate Tree, the makers of this chocolate? Then read the extensive blog we wrote about them.
Type of chocolate | pure |
---|---|
Chocolate with | drank infusie, nibs |
Allergens | Kan sporen bevatten van noten en melk |
Cocoa percentage | 70 – 79% |
Net weight | 40 gr |
Features | biologisch, glutenvrij, notenvrij, sojavrij, vegan |
Origin of cocoa | Agrofloresta – Tabasqueño – Tabasco, Mexico |
Production country | Schotland |