In Taza Chocolate’s Cacao Puro 70% ervaar je de onvervalste smaak en krachtige textuur van biologische cacaobonen die op steen zijn gemalen. Deze techniek zorgt voor een rustieke, chocolade met intense smaken en heerlijk korrelige texturen. De bonen worden rechtstreeks ingekocht via Taza’s onafhankelijke “Direct Trade sourcing programma”. Hierdoor wordt de chocolade gemaakt met de hoogste kwaliteit cacao en volledige transparantie in de keten. De chocolade is verpakt in twee handige schijven, wat hem perfect maakt om te delen.
Taza’s toewijding aan duurzaamheid en eerlijke handel betekent dat je niet alleen geniet van de pure smaak van cacao, maar ook bijdraagt aan een betere wereld. Bestel nu en ervaar de unieke smaakbeleving van Taza Chocolate’s Cacao Puro.
€ 6,65
In stock
Sharing:
Taza Chocolate, de makers van Taza Chocolade | Cacao Puro omschrijven het smaakprofiel van deze pure chocolade als volgt. ‘Vol van smaak en textuur.’
De Taza Discs zijn een eerbetoon aan de traditionele Mexicaanse steengemalen chocolade. De Taza Discs zijn het allereerste product dat door het bedrijf in 2005 werd gelanceerd. De ronde discs vallen meteen op door hun uitzonderlijke vorm, maar ook in textuur is deze chocolade zeer onderscheidend van andere chocolades. Dit komt door het malen van cacao tussen de molenstenen dat zorgt voor een rustieke, chocolade met intense smaken en heerlijk korrelige texturen. Dit heeft uiteraard ook invloed op de gehele smaakbeleving.
Inspired by their passion for Mexican chocolate traditions, Taza hand-cuts the granite millstones themselves. Want to use chocolate in the traditional Mexican way? Then turn it into a chocolate drink! The Mexicans do it by breaking off a piece and letting it dissolve in hot water. But dissolving a piece of Taza in your hot (vegetable) milk is also delicious.
Zonder twijfel mag over Taza Chocolate gezegd worden dat ze chocolade pioniers zijn. Vanaf de oprichting zeggen zij ‘nee’ tegen roofzuchtige tussenpersonen en het misbruiken van arbeidsomstandigheden. Taza Chocolate heeft het eerste Direct Trade programma voor cacao in de chocolade-industrie opgezet dat door een derde partij is gecertificeerd om kwaliteit en transparantie voor iedereen te waarborgen.
Taza Chocolate works with Finca Elvesia and Öko Caribe, both based in the Dominican Republic, Abocfa from Ghana and Pisa in Haiti.
Want to know more about Taza Chocolade, over hoe zij zich in zetten voor duurzaamheid en waarom zijn hun eigen Direct Trade programma zijn begonnen? Lees dan het uitgebreide blog dat wij over hen hebben geschreven.
Type of chocolate | pure |
---|---|
Allergens | May contain traces of nuts and sesame seeds |
Cocoa percentage | 70 – 79% |
Net weight | 77 g |
Features | glutenvrij, lactosevrij, sojavrij, vegan |
Origin of cocoa | Finca Elvesia, Hato Mayor, Province, Dominican Republic |
Production country | The United States |