ChocoQueen bonbons combineren ambacht, passie en duurzaamheid. Dat zie je en proef je! In elk doosje vind je zeven unieke smaken, zoals exotische bloedsinaasappel, romige hazelnootpralinรฉ en pittig Oosters gekruid.
Deze bonbons zijn ware kunstwerkjes, gemaakt van zorgvuldig geteelde cacaobonen en verfijnd met aandacht. Angeline en Karin, de drijvende krachten achter ChocoQueen, creรซren chocolade met een missie: eerlijk, duurzaam en overheerlijk. Verwen jezelf of geef deze bijzondere lekkernijen cadeau โ een luxe met een verhaal.
In stock
โฌ 14,95
Sharing:
Karamel zeezout
Suiker, glucose, witte chocolade, vanille, zeezout
Oosters gekruid (vegan)
Kokosmelk, glucose, suiker, citroengras, gember, roze peper, pure chocolade
Bloedsinaasappel citroentijm
Bloedsinaasappel, citroentijm, glucose, suiker, witte chocolade, pure chocolade
Cappuccino
Room, koffie, glucose, suiker, pure chocolade, witte chocolade
Framboos
Framboos, limoen, suiker, glucose, boter, pure chocolade
Hazelnoot praline
Hazelnootpraline (hazelnoten, suiker), witte chocolade, pure chocolade
Triple citrus
Sinaasappel, limoen, citroen, glucose, melkchocolade, boter (84% melkvet)
Alle producten kunnen sporen bevatten van:
Noten, pinda’s, melk, lactose, alcohol, citrusvrucht
Deze ChocoQueen – 7 handgemaakte bonbons gemaakt door een lokale bonbonmaker in Nederland. De verfijnde vullingen zijn perfect in balans met de hoogwaardige chocolade, die een rijk palet aan smaaktonen biedt.
ChocoQueen is opgericht door Angeline en Karin, twee gepassioneerde chocoladeliefhebbers. Naast hun geliefde bean-to-bar chocoladerepen presenteren zij nu met trots ambachtelijke bonbons, gemaakt van de beste cacao. Van boon tot bonbon.
Hun liefde voor chocolade ontstond in 2018, toen zij besloten cacaoplantages in Kameroen nieuw leven in te blazen en te herbebossen. Kameroen, het geboorteland van Angeline, heeft een speciale plaats in hun hart. Met hun werk willen ze een blijvende, positieve impact maken op de lokale gemeenschap door eerlijke werkgelegenheid en duurzame landbouw te bevorderen. ChocoQueen ondersteunt de gemeenschappen in Kameroen door te investeren in opleidingen, coaching en eerlijke arbeidsmogelijkheden.
De cacaobonen van ChocoQueen worden met de hand geselecteerd, zorgvuldig gefermenteerd en in de zon gedroogd. Dit arbeidsintensieve proces levert een product van uitzonderlijke kwaliteit op. Eenmaal in Nederland wordt er in nauw samenwerking met een lokale chocolatier om unieke bonbons van topklasse gecreรซrt.
In Mintom ligt de focus op de robuuste Forastero cacaobonen, die bekend staan om hun diepe en volle smaak. Deze plantage speelt een sleutelrol in het herbebossingsproject van ChocoQueen. Door te investeren in diverse gewassen en natuurlijke methoden, wordt de biodiversiteit bevorderd en de bodemvruchtbaarheid verbeterd. Mintom is daarmee een symbool van de inzet om uitgeputte gronden nieuw leven in te blazen, terwijl de levensstandaard van de lokale gemeenschap wordt verhoogd.
Wil je meer weten over ChocoQueen, de makers van deze chocolade? Lees dan the extensive blog that we wrote about them.
Allergens | Alle producten kunnen sporen bevatten van: Noten, pinda's, melk, lactose, alcohol, citrusvrucht |
---|---|
Chocolate makers | ChocoQueen |
Production country | Netherlands |
Chocolate with | bonbon filling |
Type of chocolate | bonbons |
Net weight | 98 gram |