Soklet Puur Munt en Nibs is een overheerlijke chocoladereep die een perfecte combinatie biedt van verfrissende pepermunt en geroosterde knapperige cacaonibs, samengebracht met de halfzoete pure chocolade. Deze chocoladereep is een waar genot voor de smaakpapillen en zorgt voor een explosie van smaak.
Soklet Puur Munt en Nibs is een harmonieuze samensmelting van smaken en texturen, waardoor het een onweerstaanbare keuze is voor chocoladeliefhebbers die op zoek zijn naar een unieke en verrassende smaakervaring. Laat je betoveren door deze smaakbom van een chocoladereep.
€ 5,75
In stock
Sharing:
Soklet, de makers van deze pure chocolade met munt en nibs, beschrijven deze pure chocola als volgt. ‘Verfrissende pepermunt en knapperige geroosterde cacaonibs gecombineerd met onze halfzoete donkere chocolade maken deze chocoladereep tot een smaakbom.’
In Tamil Nadu, southeastern India, is the Regal plantation owned by two brothers-in-law Karthikeyan Palasisamy and Harish Manoj Kumar and their wives. The Kumar family has been growing cocoa for over a decade and in 2015, they started making chocolate from their own cocoa beans.
Soklet is Regal's chocolate brand and is known as India's first and only tree-to-bar chocolate. The plantation is located at the foot of the Anamalai hills, near the Indira Gandhi Nature Reserve.
De cacao van Soklet wordt geteeld als onderbeplanting op een plantage waar ook kokosnoot, nootmuskaat, peper en banaan wordt verbouwd. Hierdoor ontstaat een mengeling van onderling afhankelijke fauna die bijdraagt aan de smaaknuances van de cacaobonen. Dit principe van teelt is de hoeksteen van permacultuur. De plantage is vrij van pesticiden en wordt beheerd volgens de principes van aquacultuur en permacultuur, waardoor de bomen de beste voeding krijgen om heerlijk smakende cacao te produceren! Elk jaar worden de beste bomen op de plantage geselecteerd, om hiermee verder te telen om zo aan de groeiende vraag naar cacaobonen van de Regal-plantage te voldoen.
Single estate cocoa allows better control over the quality of cocoa beans. Because the source is known, farmers and producers can implement specific agronomic practices and follow careful harvesting and fermentation processes to ensure quality. This often results in higher-quality cocoa with less variability.
Want to learn more about Soklet, de producten van deze pure chocolade met munt en nibs? Lees dan ons uitgebreide blog over hen.
Type of chocolate | pure |
---|---|
Chocolate with | nibs, specerijen |
Allergens | May contain traces of nuts, peanuts and milk |
Cocoa percentage | 60 – 69% |
Net weight | 50 g |
Features | biologisch, glutenvrij, lactosevrij, notenvrij, sojavrij, vegan |
Origin of cocoa | India, Tamil Nadu, Regal plantation |
Production country | India |