Ontdek Soklet 55% melkchocolade een heerlijke tree-to-bar melkchocolade uit India. De speciaal geselecteerde cacao komt van de Regal-plantage en wordt daar ook tot chocolade verwerkt.
Deze beetje rokerige donkere melkchocolade uit India is perfect voor degenen die het volledige spectrum van smaken in cacao willen ervaren, maar de voorkeur geven aan een melkchocolade. Toegevoegde ghee (een soort geklaarde boter uit India) zorgt voor een heerlijk romige smelt en voegt een vleugje karamel toe aan de afdronk. Laat je verleiden door de verfijnde smaak en geniet van een moment van puur genot.
€ 5,75
Out of stock
Sharing:
Soklet, de makers van deze 55% melkchocolade, beschrijven deze donkere melkchocola als volgt. ‘Welkom in de donkere kant van melkchocolade! Deze chocoladereep is perfect voor degenen die het beste van beide werelden willen – donker en melk. De toevoeging van ghee zorgt voor een romige unieke textuur en daarnaast versterkt ghee de karameltonen in de chocolade.’
In Tamil Nadu, southeastern India, is the Regal plantation owned by two brothers-in-law Karthikeyan Palasisamy and Harish Manoj Kumar and their wives. The Kumar family has been growing cocoa for over a decade and in 2015, they started making chocolate from their own cocoa beans.
Soklet is Regal's chocolate brand and is known as India's first and only tree-to-bar chocolate. The plantation is located at the foot of the Anamalai hills, near the Indira Gandhi Nature Reserve.
De cacao van Soklet wordt geteeld als onderbeplanting op een plantage waar ook kokosnoot, nootmuskaat, peper en banaan wordt verbouwd. Hierdoor ontstaat een mengeling van onderling afhankelijke fauna die bijdraagt aan de smaaknuances van de cacaobonen. Dit principe van teelt is de hoeksteen van permacultuur. De plantage is vrij van pesticiden en wordt beheerd volgens de principes van aquacultuur en permacultuur, waardoor de bomen de beste voeding krijgen om heerlijk smakende cacao te produceren! Elk jaar worden de beste bomen op de plantage geselecteerd, om hiermee verder te telen om zo aan de groeiende vraag naar cacaobonen van de Regal-plantage te voldoen.
Single estate cocoa allows better control over the quality of cocoa beans. Because the source is known, farmers and producers can implement specific agronomic practices and follow careful harvesting and fermentation processes to ensure quality. This often results in higher-quality cocoa with less variability.
Want to learn more about Soklet, de producten van deze suikervrije donkere melkchocolade? Lees dan ons uitgebreide blog over hen.
Type of chocolate | milk |
---|---|
Allergens | Bevat melk en ghee, Kan sporen bevatten van noten en pinda's |
Cocoa percentage | 50 – 59% |
Net weight | 50 g |
Features | glutenvrij, notenvrij, sojavrij, vegan |
Origin of cocoa | India, Tamil Nadu, Regal plantation |
Production country | India |