Deze reep bestaat uit niets anders dan 100% pure cacao uit Madagaskar, wat resulteert in een diepe smaakbeleving met zachte tonen van rood fruit. Deze reep is volledig suikervrij en past daardoor perfect binnen een suikerarm of suikervrij dieet.
De truc met 100% cacaochocolade is om een klein stukje af te breken en het langzaam op je tong te laten smelten. Dit zou eigenlijk altijd moeten gebeuren, maar vooral bij 100% chocolade is dit essentieel. De intense smaak komt namelijk volledig tot zijn recht. Terwijl de reep langzaam smelt, komen de verschillende smaaktonen vrij. Je zult geleidelijk de kenmerkende smaken van Madagaskar cacao en zachte tonen van rood fruit ervaren, en zelfs nadat de chocolade is gesmolten, blijf je genieten van de smaak van perfect geroosterde cacaobonen.
Trakteer jezelf vandaag nog op deze unieke smaakbeleving en ontdek de puurheid van 100% cacao uit Madagaskar.
€ 4,95
Out of stock
Sharing:
MIA | Pure chocolade 100 procent, de makers van deze 100% pure chocolade, zeggen het volgende over deze suikervrije chocola. ‘Met niets minder dan 100% pure, compromisloze Madagaskar cacao, biedt deze chocolade een diepe intensiteit van smaak, waarbij subtiele tonen van rood fruit al snel naar voren komen.’
Afrika produceert 70% van ’s werelds cacao, maar slechts 1% van alle chocolade in de wereld wordt in Afrika geproduceerd. Dit onrecht inspireerde MIA (Made In Africa) om elk product in Afrika te maken, van begin tot eind. Met als resultaat heerlijke en eerlijke chocolades die de levens in Afrika verbetert.
Dankzij een holistische benadering van het maken van chocolade in Afrika bevordert MIA een aantal doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG’s, Global Goals) via activiteiten in de toeleveringsketen en 1 for Change-projecten. Armoede terugdringen door waardige banen op de boerderij en in de productie te ondersteunen, staat centraal bij MIA.
De cacao die voor deze chocolade is gebruikt komt van een familiebedrijf die gevestigd is in de Sambirano vallei in het noordoosten van Madagaskar. Deze boeren beheersen het volledige cacaoproces, van teelt tot fermentatie tot drogen in de zon. Boeren die hun eigen bonen fermenteren en drogen, kunnen zorgen voor een hoge cacaokwaliteit. Voor deze kwalitatief hoge kwaliteit cacao worden de boeren eerlijk beloond, zo betaalt MIA een kiloprijs die boven de Fairtrade Premium zit.
Type of chocolate | pure |
---|---|
Allergens | Kan sporen bevatten van noten en melk |
Cocoa percentage | 100% |
Net weight | 75 gr |
Features | glutenvrij, lactosevrij, notenvrij, sojavrij, suikervrij, vegan |
Origin of cocoa | Sambirano vallei, Madagaskar |
Production country | Madagaskar |
Awards | One Star, Great Taste | 2019 |