Akesson’s Brazilië Forastero Cocoa, donkere melkchocolade – 55% is een bijzondere chocolade met een rijke en romige smaak. Gemaakt van de zeldzame ‘parasinho’ Forastero cacaobonen die op de historische Fazenda Sempre Firme in Bahia, Brazilië worden geteeld, biedt deze chocolade een unieke smaakbeleving.
De chocolade heeft een perfecte balans tussen de romige smaak van melkchocolade en de intense smaak van donkere chocolade. De smaaktonen van deze chocolade zijn complex en verrukkelijk. Je proeft de noten van chocolade, karamel en een subtiele hint van fruit. De ‘afdronk’ is zacht en langdurig.
Deze melkchocolade is een unieke en smaakvolle chocolade, die op duurzame wijze wordt geproduceerd op een historische cacaoplantage. De ‘parasinho’ cacaobonen zorgen voor een uitzonderlijke smaakervaring, die je niet wilt missen. Of je nu een chocoladeliefhebber bent of op zoek bent naar een bijzonder cadeau, deze bean-to-bar melkchocolade is de perfecte keuze.
€ 5,50
Out of stock
Sharing:
Akesson’s | Brazilië Forastero Cocoa, donkere melkchocolade
Akesson’s | Donkere melkchocolade, de makers zeggen zelf het volgende over deze ‘Brazilië Forastero Cocoa, donkere melkchocolade. ‘Met een cacaogehalte van 55% biedt deze chocolade de perfecte balans tussen fruitige en houtachtige tonen, geaccentueerd door de romige zoetheid van melk en een sterke chocoladesmaak.’
De cacaobonen gebruikt in de Akessons Brazilië donkere melkchocolade worden geteeld op de historische Fazenda Sempre Firme in Bahia, Brazilië. In april 2009 kochten Bertil Akesson en zijn Braziliaanse partner Dr. Angelo Calmon de Sa deze 120ha grote cacaoplantage, gelegen midden in de Mata Atlantica (in het Nederlands, Atlantische Woud). Dit gebied heeft de hoogste biodiversiteit ter wereld.
Op de plantage wordt de traditionele en verbluffende Forestero cacaovariëteit genaamd ‘parasinho’ geteeld, die aan het begin van de 20e eeuw de glorie van Bahia maakte. Door het creëren van een sociale structuur, is het voor de lokale gemeenschap een paradijs geworden.
Origin
De cacao, een Forestero cacaovariëteit genaamd ‘parasinho’ komt van de Fazenda Sempre Firme in Bahia, Brazilië. Om deze reden mag deze 55% donkere melkchocolade de naam ‘single plantation chocolate’ dragen.
Als je meer wilt weten over Akesson’s en zijn toewijding aan duurzaamheid en ethische productie, nodigen we je uit om ons uitgebreide blog over hem te lezen. Daarin leer je meer over inzet voor het behoud van de cacaoteelt op een verantwoorde en duurzame manier.
Type of chocolate | milk |
---|---|
Allergens | Bevat koemelk en soja, Kan sporen van gluten bevatten |
Cocoa percentage | 50 – 59% |
Net weight | 60 g |
Features | glutenvrij, notenvrij |
Origin of cocoa | Fazenda Sempre Firme, Bahia, Brazilië |
Production country | Frankrijk |
Awards | International Chocolate Awards | Silver winner, 2017 |