Akessonโs 100% Criollo Cocoa is een perfecte keuze voor wie suikervrij eet en toch van chocolade wil genieten. Deze pure chocolade is gemaakt van zeldzame Criollo cacaobonen uit Madagascar en heeft een uniek smaakprofiel met tonen van rood fruit en subtiele zuurheid. Geniet van de rijke en intense smaken van deze hoogwaardige chocolade en ontdek waarom het tot de beste chocolade ter wereld behoort. Kies voor Akessonโs 100% Criollo Cocoa en trakteer jezelf op een gezond en heerlijk alternatief voor suikerrijke chocolade.
โฌ 5,50
Out of stock
Sharing:
Akessonโs | 100% Criollo Cocoa Chocolade, puur
Akessonโs | 100 procent pure chocolade, de makers zeggen zelf het volgende over deze 100% Criollo Cocoa Chocolade. โDe chocolade heeft een zeer diep cacao-aroma met subtiele fruitige zoetzure tonen en aangename smaaknoten van citrustonen en rode bessen.โ
Sinds 1920 produceren deze boerderijen wereldberoemde aromatische cacao. Wereldwijd maken veel topchefs en chocolademakers gebruik van de bijzondere cacao van deze plantage.
Naast de jaarlijkse productie van 300 ton Trinitario cacao wordt er elk jaar een zeer beperkte hoeveelheid van 2 ton Criollo cacaobonen apart geoogst. Hiervan wordt deze Akessonโs 100 procent pure chocolade gemaakt. De chocolade heeft een zeer diep cacao-aroma met subtiele fruitige zoetzure tonen en aangename smaaknoten van citrustonen en rode bessen.
Origin
De cacao komt van de Bejofo Estate, gelegen in het noordwesten van Madagaskar. Om deze reden mag deze 100% pure chocolade de naam โsingle plantation chocolateโ dragen.
In 2018 kregen deze Criollo bonen de โHeirloom Cacao Preservation (HCP) statusโ toegewezen.
Als je meer wilt weten over Akessonโs en zijn toewijding aan duurzaamheid en ethische productie, nodigen we je uit om ons uitgebreide blog over hem te lezen. Daarin leer je meer over inzet voor het behoud van de cacaoteelt op een verantwoorde en duurzame manier.
Type of chocolate | pure |
---|---|
Allergens | Kan sporen bevatten van gluten, ei, soja, melk, pinda's en noten |
Cocoa percentage | 100% |
Net weight | 60 g |
Features | biologisch, glutenvrij, lactosevrij, notenvrij, sojavrij, suikervrij, vegan |
Origin of cocoa | Bertil Akessonโs Bejofo Estate, Sambirano Vallei bij Ambanja, Noordwest Madagaskar |
Production country | Frankrijk |
Awards | International Chocolate Awards, Best Bar Over 85% | Silver winner, 2017 |