Deze Guasare-cacao wordt verbouwd door de familie Marquez in het Perijá-gebergte, Venezuela. Een rijke smaak met contrasterende tonen definieert het pittige karakter. In deze chocolade kun je smaaktonen herkennen van koffie, citrus, mandarijn, sinaasappel, groene kruiden, laurier en zoethout.
€ 6,45
In stock
Sharing:
Heinde en Verre | Zesty Venezuela – 71%
Heinde en Verre pure chocolade Venezuela, de makers zeggen zelf het volgende over de Zesty Venezuela 71%. ‘Een levendig rijk palet van: koffie, citrus, mandarijn, sinaasappel, groene kruiden, laurier en zoethout.’
De cacao voor deze pure chocolade komt van het Los Laureles-landgoed in de Serrania Perijá-vallei, vlakbij de Colombiaanse grens in de ruige bergen van Venezuela. Hier beheert de familie Marquez het landgoed en bevordert ze de teelt van verschillende gewassen zoals cacao, koffie, bonen en weegbree. Dit gebied bevat enkele van de oudste cacaobomen van Venezuela. Samen met de universiteit van Parijs onderzoekt de familie Marquez het DNA van diverse Guasare-cacaosoorten, verbouwd op verschillende plantages in de regio. Sommige plantages vertonen Criollo-DNA, terwijl Los Laureles een voorbeeld lijkt van klassiek Guasare-DNA. Om deze unieke cacaosoort te behouden, heeft de familie een kwekerij opgezet waar zuivere genotypen worden geselecteerd en zaailingen worden geënt voor herplanting.
De afgelopen decennia kampt de regio met ontbossing door menselijke activiteiten. De familie Marquez startte daarom een initiatief om inheemse cacaosoorten en agroforestrysystemen te behouden. Dit programma stimuleert boeren om cederbomen te planten voor schaduw en om cacao te verbouwen zonder ontbossing te veroorzaken.
Elke Heinde & Verre-doos bevat 2 repen, één reep voor nu, één voor later. Bij Heinde & Verre nemen we chocolade en uw genot zeer serieus. Kwaliteitschocolade moet worden beschermd, dus hebben we de perfecte verpakking ontwikkeld om alle natuurlijke smaken te behouden. Een kraftzakje beschermt tegen licht, vocht, stof en vuil. Een dubbele luchtdichte afsluiting beschermt tegen geuren. We hebben een deel van de lucht afgezogen om oxidatie en vocht te verminderen.
Want to know more about Heinde en Verre, the makers of this Dutch Original Dark? Read the extensive blog that we wrote about them.
Type of chocolate | pure |
---|---|
Allergens | Made in a factory where cow's milk is present |
Cocoa percentage | 70 – 79% |
Net weight | 70 g |
Origin of cocoa | Venezuela, Cacao Marquez Farmers, Los Laureles Plantation |
Production country | Netherlands |
Awards | Academy of Chocolate | Silver 2021 |