Wij bezorgen in NL en België

Bereikbaar op: 06 – 19 36 37 46


De Chocolademeisjes
My Shopping Bag
  • HOME
  • Tastings
    • Chocolademeditatie
    • Online privé tasting
    • Open call chocolade tasting
    • Mindful chocolade wandeling
  • Webshop
    • Pure chocolade
    • Melkchocolade
    • Witte Chocolade
    • Per merk
      • Auro Chocolate
      • Cacaosuyo
      • Chocolate Tree
      • Definite Chocolate
      • Heinde & Verre
      • Kacau
      • Krakakoa
      • MIA (Made In Africa)
      • Original Beans
      • Taza Chocolate
    • Vegan
    • Pakketten
    • Kaartje erbij
    • Thee erbij
    • Zakelijke mogelijkheden
  • Blog
  • Over ons
    • Dit zijn wij
    • Onze missie, chocoladegeluk voor iedereen
    • Onlineshop
    • Frequently Asked chocolate Questions
    • In de media
  • Contact
  • Cadeau-idee

 

Wij bezorgen in NL en België


De Chocolademeisjes
0

  • HOME
  • Tastings
    • Chocolademeditatie
    • Online privé tasting
    • Open call chocolade tasting
    • Mindful chocolade wandeling
  • Webshop
    • Pure chocolade
    • Melkchocolade
    • Witte Chocolade
    • Per merk
      • Auro Chocolate
      • Cacaosuyo
      • Chocolate Tree
      • Definite Chocolate
      • Heinde & Verre
      • Kacau
      • Krakakoa
      • MIA (Made In Africa)
      • Original Beans
      • Taza Chocolate
    • Vegan
    • Pakketten
    • Kaartje erbij
    • Thee erbij
    • Zakelijke mogelijkheden
  • Blog
  • Over ons
    • Dit zijn wij
    • Onze missie, chocoladegeluk voor iedereen
    • Onlineshop
    • Frequently Asked chocolate Questions
    • In de media
  • Contact
  • Cadeau-idee
Direct naar de shop

Custard met een twist

  1. Home
  2. Onze Chocolademakers
  3. Raaka
  4. Custard met een twist
Posted on 29 juli 2020 31 juli 2020

Custard met een twist

Written by
Marianne
Posted in
Raaka Recepten Red Ape
Tagged
Indonesië palmsuiker
Custard met in Raaka chocolade gedompelde partjes mandarijn.

Net als vroeger

Custard. Misschien ken jij dat ook nog van vroeger. Mijn oma gebruikte vroeger een custard recept met vanille. En soms verlang ik, zo uit het niks, terug naar toen. En wat doe je dan? Heel simpel, dan koop je een pak custard. En nadat zo een pak dan vervolgens in de kast belandt, kreeg ik gisteren opeens een ingeving om daar iets lekkers mee de maken.

Custard recept met een moderne twist.

Custardvla in een modern jasje, compleet met amandelmelk en gezoet met Aranga palmsuiker. In dit custard recept, doop ik stukjes mandarijn in gesmolten Raaka Yacon Root 79%. Deze chocolade is een beetje bitter maar heeft een licht zoetje door de yacón. De bittere smaak past perfect bij de zoete smaak van mandarijn.
Als kers op de taart, versier ik het geheel nog met kokoksrasp.

Mijn buurvrouw wilde zich maar al te graag opofferen als “proefkonijn”. Haar reactie was duidelijk, ze vond het toetje heerlijk. Ik ben superbenieuwd of jij het net zo lekker vind, dus laat gerust een comment achter.

Ingrediënten (voor 2 personen) 

25 gram Custard (ik gebruik die van Koopmans)
50 ml amandelmelk
30 gram palmsuiker (ik gebruik Red Ape palmsuiker)
10 gram kokosrasp
2 zoete mandarijnen
1/2 reep Raaka Yacon 79%

Bereidingswijze Custardvla

-Roer de suiker door de custard
– Neem 3 eetlepels melk en roer dit door het custard-suikermengel
-Verwarmd de resterende melk
-Voeg het custardmengsel al roerende toe aan de warme melk
-Beng het geheel al roerende aan de kook
-Laat het nog c.a. 3 minuten, onder af en toe te roeren, zachtjes doorkoken
-Voeg de kokosrasp toe, maar laat een klein beetje over voor de decoratie
-Verdeel het de vla over de schaaltjes
-Laat de pudding afkoelen

Voor de topping

-Schil de mandarijntjes
-Smelt de chocolade au bain-marie
-Dompel de helft van de mandarijn partjes onder in de gesmolten chocolade
-Garneer de inmiddels afgekoelde vla met stukjes mandarijn en chocolademandarijn
-Bestrooi het toetje nog met de overige kokosrasp 

Bon appétit!


Berichtnavigatie
Older
Chocolade, zon, wijn en bier tijdens Atelier Sale.
Newer
Hoe kun je chocolade het beste bewaren?

Most Popular Posts

That You Shouldn't Miss Out

Orangutan in de boom, Indonesie
Duurzaamheid, Verhalen
Chocolade als remedie tegen ontbossing in Indonesië
Post by Marianne

Recent Posts

  • Taza chocolade ligt op houten tafel, een stuk in verpakking, een disk open op wikkel en los stukje.

    Zelf warme chocolademelk maken

  • Pop-up Store op Sectie C

    Pop-up Store op Sectie-C

  • Orangutan in de boom, Indonesie

    Chocolade als remedie tegen ontbossing in Indonesië

  • Manoa chocolade hand pakt stukje

    Hoe kun je chocolade het beste bewaren?

  • Custard met in Raaka chocolade gedompelde partjes mandarijn.

    Custard met een twist

Archieven

  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • augustus 2020
  • juli 2020
  • juni 2020
  • mei 2020

Tags

bean-to-bar bewaren cacaoboeren cadeautjes chocolade Chocoladeproeverij direct trade eindhoven Indonesië Mexico pairing palmsuiker pop-up store Sectie-C traceerbaar traditioneel
[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ec008b show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]

Contact

De Chocolademeisjes
Daalakkersweg 2-142
5641JA Eindhoven

Service

Algemene Voorwaarden

Retourneren & herroepingsrecht

Bestellen en leveren

Privacy Policy

Cookie Policy

Bedrijfsgegevens

BTW nummer: NL 00 175 77 24 B93

IBAN: NL44ASNB 0781 2916 23


© 2019 De Chocolademeisjes

Heb je vragen? Je mag ons altijd bellen, wij helpen je graag verder 06-19363746

De waardering van dechocolademeisjes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 10 reviews.
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}
×
— My Shopping Cart
What are you looking for?