

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom iemand geen producten met melk eet, vanuit principiële keuzes of bijvoorbeeld een lactose intolerantie heeft. Goed om te weten dat pure chocolade geen melk bevat! Maar ben je liefhebber van melkchocolade dan is er goed nieuws. De opties voor chocolade met plantaardige melk groeien en worden ook steeds beter. In deze blog geven we een paar voorbeelden van vegan melkchocolades.
Heinde en Verre, Dutch Original Mylk, 52%
De chocolademakers van Heinde en Verre hebben een uitzonderlijke mix gebruikt van ingrediënten om te komen tot deze vegan melkchocolade Heinde & Verre | Dutch Original Mylk, 52%. Als alternatief voor melk verwerken zij haver, kokos, banaan, rijst en calcium in hun chocolade. Misschien kun je je er maar weinig bij voorstellen hoe dit smaakt. Wijzelf en onze klanten stonden versteld van het resultaat, zo goed is deze vegan melkchocolade gelukt. Zo goed zelfs, dat wij deze chocolade ook aanbevelen als je niet direct een aanleiding hebt om voor plantaardige melk te kiezen.
Niet voor niets won Heinde & Verre de “Golden Chocolate Award” in 2021 in de categorie melkchocolade.
Definite, vegan melkchocolade met cashewmelk
Jens en Majorie, van Definite, willen met hun pure chocoladerepen de unieke smaaktonen van de verschillende regio’s naar voren halen uit de Dominicaanse Republiek. En dat doen ze goed!
Daarnaast hebben ze twee vegan melkchocolades gemaakt waarin cashewmelk is verwerkt, Definite | Melkchocolade met Macadamia 57% en Definite | Melkchocolade met gekaramelliseerde amandelen 55%.
Naast de overheerlijke smaak zijn de verpakkingen van Definite ook oogstrelend. Dat maakt Definte tot een ideaal cadeautje voor jezelf, voor je vegan vriend, of buurvrouw met lactose intolerantie.
Original Beans, Esmeraldas Vegan Amandel M!lk 50%
Voor deze Original Beans | Esmeraldas, vegan m!lk 50% maken we een wereldreis. De Spaanse Guara-amandelen, die zijn gebruikt voor het alternatief voor dierlijke melk, zijn ingekocht bij kleine biologische boeren de in de provincie Alicante, Spanje.
De zeldzame Ecuadoraanse Arriba-cacoa is afkomstig uit Esmeraldas, een provincie in Ecuador die aan de kust grenst.
De ruwe rietsuiker uit de biologische fair trade coöperatie in Paraguay. Original Beans wordt gekenmerkt door zijn zachte fluweelachtige structuur en smelt heerlijk weg op je tong.
Advies van De Chocolademeisjes
Onze ervaring leert dat net zoals bij pure en melkchocolade er enorm veel verschil zit in de smaakbeleving van vegan melkchocolades. De herkomst van de cacao, de bereidingswijze en uiteraard het alternatief dat is gebruikt om de dierlijke melk te vervangen zijn factoren die de smaak bepaald. Ons advies is dan ook proef en ervaar. Maar uiteraard mag je ons altijd een berichtje sturen of opbellen voor advies.

