De meest gestelde chocolade vragen op een rijtje.







Duurzaamheid

Direct trade cacao wordt rechtstreeks, zonder tussenhandel, ingekocht bij de boer. Het doel van direct trade is om met een korte handelsketen meer geld naar de boeren te brengen, in plaats van naar tussenpersonen. Hierdoor is de cacao volledig traceerbaar, een bijkomend voordeel is dat de chocolademaker en de cacaoboeren nauw kunnen samenwerken om kwaliteit van de cacaobonen te verbeteren.

Omdat er nog veel meer te vertellen valt over deze duurzame handelswijze, hebben wij er een blog over geschreven.

Categorie:

Duurzaamheid

Bean-to-bar chocolade betekent letterlijk ‘boon tot reep’ chocolade. Daarmee wordt bedoeld dat de chocolademaker het hele proces, van het selecteren van de cacaobonen tot het verpakken van de chocolade, in eigen beheer houdt.

Bean-to-bar chocolade is duurzamer dan de doorsnee chocolade uit de supermarkt. Hoe dit precies allemaal zit, leggen wij haarfijn uit in dit blog.

Categorie:

Duurzaamheid