Wij bezorgen in NL en België

Bereikbaar op: 06 – 19 36 37 46


De Chocolademeisjes
My Shopping Bag
  • HOME
  • Workshops
    • Chocolademeditatie
    • Online chocolade tasting
    • Chocolade tasting op locatie
    • Mindful chocolade wandeling
  • Webshop
    • Per merk
      • Auro Chocolate
      • Booja-Booja
      • Chocolate Tree
      • Definite Chocolate
      • Heinde & Verre
      • Kacau
      • Krakakoa
      • MIA (Made In Africa)
      • Original Beans
      • Taza Chocolate
    • Pure chocolade
    • Melkchocolade
    • Witte Chocolade
    • Chocolade-abonnement
    • Truffels
    • Vegan
    • Cadeau-idee
    • Kaartje erbij
    • Thee erbij
  • Blog
  • Over ons
    • Dit zijn wij
    • Onze missie, chocoladegeluk voor iedereen
    • Onlineshop
    • Frequently Asked chocolate Questions
    • In de media
  • Zakelijk
    • Chocolade workshops zakelijk
    • Chocolade pakketten zakelijk
  • Contact

 

Wij bezorgen in NL en België


De Chocolademeisjes
0

  • HOME
  • Workshops
    • Chocolademeditatie
    • Online chocolade tasting
    • Chocolade tasting op locatie
    • Mindful chocolade wandeling
  • Webshop
    • Per merk
      • Auro Chocolate
      • Booja-Booja
      • Chocolate Tree
      • Definite Chocolate
      • Heinde & Verre
      • Kacau
      • Krakakoa
      • MIA (Made In Africa)
      • Original Beans
      • Taza Chocolate
    • Pure chocolade
    • Melkchocolade
    • Witte Chocolade
    • Chocolade-abonnement
    • Truffels
    • Vegan
    • Cadeau-idee
    • Kaartje erbij
    • Thee erbij
  • Blog
  • Over ons
    • Dit zijn wij
    • Onze missie, chocoladegeluk voor iedereen
    • Onlineshop
    • Frequently Asked chocolate Questions
    • In de media
  • Zakelijk
    • Chocolade workshops zakelijk
    • Chocolade pakketten zakelijk
  • Contact
Direct naar de shop

Onze favoriete boeken over chocolade

  1. Home
  2. De Chocolademeisjes
  3. Onze favoriete boeken over chocolade
Posted on 20 december 2022 20 december 2022

Onze favoriete boeken over chocolade

Written by
Rebecca
Posted in
De Chocolademeisjes
Tagged
cadeautje chocoladekennis
Comment
Leave a comment

Lieve boekenwurmen en chocoladeliefhebbers! Wij hoeven jullie niet uit te leggen hoe blij we zijn met ons langzaam groeiende rijtje favoriete boeken over chocolade dat boven op de kast staat te pronken. Als we even niet meer weten hoe het precies zit, of we hebben zin om iets te lezen dan lopen we naar de kast en om onszelf te trakteren op een dosis chocoladekennis.
Heb jij ook je eigen favoriete boeken over chocolade en mis je een boek in ons rijtje? Laat het ons weten, dan gaan wij met jouw tip aan de slag.

In de boekenkast staan (op geheel willekeurige volgorde):

Kaft van ons favoriete chocolade boek Charlie and the Chocolate Factory van Roald Dahl

Charlie and the Chocolate Factory
Roald Dahl


Als Charlie een Gouden Toegangskaart vindt in een reep chocola, gaat zijn diepste wens in vervulling: hij krijgt een rondleiding door de geheimzinnige chocoladefabriek van Willie Wonka, de ongelofelijkste, geweldigste en verbazingwekkendste chocoladefabrikant ooit.
Soms voelen wij ons net Charlie! In de wereld van bean-to-bar chocolade vallen wij ook nog steeds van de ene verbazing in de andere.
Een van de kinderboeken die wij thuis in het Engels voorgelezen hebben gekregen, hierdoor is dit voor mij de ‘echte’ versie.


Chocolate, indulge your inner chocoholic
Dom Ramsey


Dit is een van de eerste boeken over chocolade die ik ooit heb gekocht. Hierdoor blijft het voor mij de perfecte introductie van de wereld van bean-to-bar chocolade.
Een boek dat ik fijn vind om er zo af en toe bij te pakken, om er een beetje in te bladeren en de afbeeldingen te bekijken. De recepten lees ik elke keer watertandend door, maar eerlijkheidshalve gebied mij te zeggen dat ik er nog nooit één heb gemaakt…

De kaft van ons favoriete chocolade boek Chocolate, indulge your inner chocoholic van Dom Ramsey

De kaft van ons favoriete chocolade tijdschrift Cacao.

Cacao

Je hebt tijdschriften en je hebt tijdschriften met een hoofdletter T. En dit is er zo een! Een tijdschrift boordevol kennis, interviews en recepten. Het maakt niet uit hoe vaak je dit tijdschrift weer herleest je blijft nieuwe dingen ontdekken.
Wij hebben een aantal nummers en wachten vol smart op een nieuw nummer. Helaas blijft het op dit moment al heel erg lang stil op de site en op hun social media…

Cacao


The True History of Chocolate
Sophie d. Coe & Michael d. Coe

Het boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de lange en bewogen geschiedenis van cacao en chocolade. Waar de meeste boeken snel door de periode van voor de Spanjaarden in Midden-Amerika vliegen, wordt in dit boek uitgebreid stilgestaan bij het precolumbiaanse gebruik van cacao.
Het boek begint 3000 jaar geleden in de Mexicaanse jungle en behandelt thema’s zoals archeologie, botanie en socio-economie. Via de Azteken en de conquistadores bereik cacao Europa en wordt chocolade de favoriete drank van de aristocraten.
Rond de 19de eeuw werd chocolade een product voor de grotere massa en het boek sluit af met twee verslagen over hoe chocoladefabrikanten omgaan met de ethische kant van de industrie.

De kaft van het favoriete chocolade boek The true History of Chocolate van Sophie d. Coe en Michael d. Coe.

De kaft van het favoriete chocolade boek The Science of Chocolate van Stephen T. Beckett.

The Science of Chocolate
Stephen T. Beckett

Een essentieel boek voor elke chocolade nerd! In The Science of Chocolate wordt het volledige proces van het maken van chocolade behandeld. Het bijzondere (en het hele leuke is) dat er heel duidelijk wordt ingegaan op het feit dat wetenschap een cruciale rol speelt bij de productie, het testen en het consumeren van chocolade. Oorspronkelijk is het boek gebaseerd op een lezing om schoolkinderen aan te moedigen om wetenschap te studeren. Iets wat mij sowieso nauw aan het hart ligt!


Cacao

Ze omschrijven zichzelf als; hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt.
Behalve van chocolade houden wij ook van koffie en thee. Al weten wij hier niet veel van, dit tijdschrift laat ons heel duidelijk zien welke raakvlakken er zijn en hoe bepaalde technieken en trends in elkaar overlopen. Een heerlijk tijdschrift van eigen bodem (en dat is ons stiekem ook veel waard!)

koffieTcacao

De kaft van het favoriete chocolade tijdschrift KoffieTCacao

De kaft van het favoriete chocolade boek Chocolat van Joanne Harris.

Chocolat
Joanne Harris

Misschien wel ‘De Klassieker’ onder de chocolade boeken. Een heerlijk boek om te lezen met een beker zelfgemaakte chocolademelk aan je zijde!
Mocht je het verhaal nog niet kennen, het gaat over Vianne Rocher die samen met haar dochtertje Anouk in een klein Zuid-Frans dorpje neerstrijkt. Vanaf dat moment lijken er magische krachten tot leven te komen. Met lede ogen moet de starre dorpspastoor Reynaud aanzien hoe Vianne uitgerekend in de vastentijd de dorpelingen verleidt met onweerstaanbare chocoladecreaties en haar warme persoonlijkheid. Wanneer Vianne aankondigt dat ze met Pasen een chocoladefestival wil organiseren, raakt père Reynaud buiten zichzelf van woede, en stevent de strijd in het dorp af op een dramatische gebeurtenis.


Bean to Bar Chocolate, America’s craft chocolate revolution
Megan Giller

De prachtige afbeeldingen zijn voor mij al reden genoeg om dit boek te kopen. Gelukkig blijft het niet bij mooie plaatjes, aan de hand van deze afbeeldingen wordt op eenvoudige wijze uitgelegd hoe chocolademakers hun cacaobonen inkopen en hoe de bonen tot chocolade worden verwerkt. Daarnaast worden er suggesties gedaan hoe je het beste een eigen chocoladeproeverij kan creëren. Er wordt stilgestaan bij het combineren van chocolade met onder andere koffie, thee, bier, en kaas.
Ik vind dit een heel compleet boek dat veel verschillende aspecten van bean-to-bar chocolade belicht.

De kaft van het favoriete chocolade boek Bean to bar chocolate van Megan Giller.

De kaft van het favoriete chocolade boek The Chocolate Tasting Kit van Eargranie Yuh.

The Chocolate Tasting kit
Eagranie Yuh

Dit boek is voor ons het begin geweest van het leren proeven. De kit bestaat uit een boekje met daarin informatie over het kopen en proeven van chocolade en tips voor het organiseren van een proeverij. Verder zit er een envelop in waarin je jouw favoriete verpakkingen kunt bewaren. Maar het leukste en het voor ons het meest waardevol gebleken, zijn de twaalf smaakprofielkaarten die je helpen om hetgeen je proeft onder woorden te brengen. Bij de kit zit ook een blocnote waarop je jouw bevindingen kan noteren.


Cocoa: An Exploration of Chocolate, With Recipes
Sue Quinn


Wat het is aan het lezen van kookboeken weet ik niet, maar ik ben er dol op! Met een ‘goed’ kookboek op de bank, of al leunend tegen het aanrecht, ik vind het niet vreemd.
Misschien is dit dan ook wel de reden waarom ik Cocoa zo een heerlijk boek vind.
Het boek bevat een een schat aan culturele, historische en culinaire informatie over het verhaal van chocolade door de eeuwen heen en over de hele wereld. De afbeeldingen van vintage verpakkingen, iconische advertenties en verbluffende illustraties zorgen ervoor dat het geen saaie kost is. Daarnaast staat het boek bol van zoete en hartige recepten die je smaakpapillen direct doen prikkelen.

De kaft van ons favoriete chocolade boek Cocoa van Sue Quinn

Bread, wine, chocolate; the slow loss of foods we love
Simran Sethi

Tijdens een van de lessen van IICCT kwam dit boek ter sprake en dat was meteen weer een goede gelegenheid om onze bibliotheek uit te breiden. Ik doe het niet vaak, maar tijdens het lezen heb ik royaal sticky notes geplakt om naderhand het een en ander terug te kunnen vinden.
Simran Sethi onderzoekt de geschiedenis en het culturele belang van onze meest geliefde smaken en brengt eer aan de ingrediënten die ons dagelijks eetplezier geven. Tegelijkertijd geeft ze een wake-up call voor de homogenisering die de diversiteit van onze voedselvoorziening bedreigt. Het boek laat niet alleen zien wat het betekent om het belang van het voedsel waar we van houden te erkennen, maar ook wat het betekent om het te verliezen.
Een hoofdstuk wordt afgesloten met een uitgebreide uitleg over hoe te proeven, de theorie wordt dus daadwerkelijk in de praktijk toegepast.


Dat is hem dan, onze lijst met onze favoriete chocolade boeken. Eens in de zoveel tijd zullen wij deze lijst up-daten, want boeken lezen (en kopen) blijft toch een fijne bezigheid. Zijn er boeken die je mist of waar je meer over wilt weten? Laat het ons weten, elke reden om een boek te kopen en te lezen is er een.

  • MIA cashew ginger spice
    MIA (Made In Afrika) | Cashew Ginger Spice 75%
    € 4,95
    Toevoegen aan winkelwagen
  • Definite, Macadamia
    Definite | Melkchocolade met Macadamia 57%
    € 5,65
    Toevoegen aan winkelwagen
  • Chocolate Tree Whisky 70% dark 40g reep
    Chocolate Tree | Whisky Nibs 40gr, puur 70%
    € 2,95
    Toevoegen aan winkelwagen
Berichtnavigatie
Older
Whisky & Chocolade, een match made in heaven
Newer
Vegan melkchocolade

Most Popular Posts

That You Shouldn't Miss Out

Pop-up Store op Sectie C
De Chocolademeisjes
Pop-up Store op Sectie-C
Post by Rebecca
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ec008b show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]

Contact

De Chocolademeisjes
Daalakkersweg 2-142
5641JA Eindhoven

Service

Algemene Voorwaarden

Retourneren & herroepingsrecht

Klachtenregeling

Bestellen en leveren

Privacy Policy

Cookie Policy

Bedrijfsgegevens

BTW nummer: NL 86 36 48 459 B01

KvK: 85511668

IBAN: NL64SNSB 8839 0706 56


© 2019 De Chocolademeisjes

Heb je vragen? Je mag ons altijd bellen, wij helpen je graag verder 06-19363746

De waardering van dechocolademeisjes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 17 reviews.
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}
×
— My Shopping Cart
What are you looking for?