

Afgelopen zondag was het zover! De eerste editie van Atelier Sale op Sectie-C. En hoe kan het ook anders, De Chocolademeisjes waren erbij.
Sectie-C, Atelier Sale
Begin dit jaar hebben wij ons gevestigd op het terrein van Sectie-C. Veel mensen uit Eindhoven kennen Sectie-C van de Dutch Design Week (DDW) en nemen dan graag een kijkje op dit terrein om het werk van ontwerpers te bewonderen. Maar ook buiten de DDW gebeurt hier van alles. Zo’n 200 ontwerpers, fotografen maar ook bedrijven in de dienstverlenende sector zijn hier gevestigd. Het is een broedplaats van creativiteit, een ruime diversiteit aan mensen, en uiteenlopende ondernemingen en disciplines. Een supertoffe plek, zo vinden wij zelf.
Atelier Sale
Om meer bekendheid te geven aan Sectie-C en wat er zich achter die poorten allemaal afspeelt, is afgelopen weekend Atelier Sale georganiseerd. En dan kan het eigenlijk niet anders, dan dat wij de bezoekers verrassen met ons hele assortiment aan overheerlijke bean-to-bar chocolades.


In verband met het verwachte warme weer, hebben wij een prachtig plekje in Galerie KRL toegewezen gekregen. Ondanks dat we binnen stonden, en daarmee niet in “looproute”, hebben veel mensen onze ‘pop-up shop’ weten te vinden. Met een grote lading chocolade is het natuurlijk niet heel erg moeilijk om aandacht te trekken.
Chocolate Tree Whisky
Vol enthousiasme vertellen we de verhalen die achter de chocolades verborgen zitten. We leggen uit over cacaoplantages, de cacaoboeren, de chocolademakers en wat bean-to-bar chocolade nou eigenlijk is.
Het laten proeven van al deze heerlijkheden en de spontane reacties te horen (en soms te zien) is behalve ontzettend leuk, ook heel waardevol.


Eén chocolade bleek ook nu duidelijk erg geliefd te zijn: Chocolate Tree Whisky. Voor deze chocolade worden de cacaobonen eerst gedrenkt in een Premium Single Malt whisky, afkomstig van het Schotse eiland Islay en beroemd om haar turfachtige smaaktonen. Van meerdere positief verraste whisky liefhebbers hebben wij geleerd dat deze smaaktoon “peated” wordt genoemd. En zo zie je, niet alleen onze bezoekers hebben dingen opgestoken. Ook onze wens om te blijven leren wordt vervuld.
Pairings
Naast het laten proeven van chocolades, bieden we ook chocolade pairing aan met bier of wijn. Hiervoor zijn wij een samenwerking aangegaan met Bottle Shop Eindhoven. Want ondanks dat wij wel van een lekker drankje houden, maakt dat ons nog lang geen kenners.
Voor de bierliefhebber hebben wij de keuze tussen een verfrissend zomers wit biertje van brouwerij ’t IJ, of een zwaardere Quadrupel; Rochefort 10.
Voor de wijnliefhebber is er keuze uit een een rode Pipoli Aglianico del Vulture, een witte Pinot Grigio of een Grenache rosé.
Het drankje naar keuze wordt geserveerd met een portie van vier complementaire chocolades. De vuistregel is, hoe zwaarder het bier of de wijn, des te donkerder de chocolade.


Zo pairen wij de Quadrupel met onder andere een chocolade van 100% cacao afkomstig uit Belize. De Graneche wordt geserveerd met een door palmsuiker gezoete witte chocolade. Door de palmsuiker krijgt de chocolade een karamelachtige smaak, die bijzonder goed samengaat met de fruitachtige tonen van de rosé.
Onbekend concept
Wijn of bier met chocolade combineren is voor veel mensen een nog onbekend concept. We worden dan ook regelmatig met ongeloof aangestaard, wanneer we hier vol enthousiasme over vertellen. Toch wordt food pairing de laatste jaren steeds populairder. Chocolade heeft maar liefst 400 uitgesproken smaaktonen. Dit overtreft zelfs wijn.
Je kunt je voorstellen dat wanneer je deze smaaktonen gaat combineren, dit tot bijzondere smaakcombinaties zal leiden. Dat onbekend, niet altijd onbemind maakt, zien wij gelukkig ook tijdens de Atelier Sale.


Wij kijken terug op een (h)eerlijke dag en kunnen niet wachten tot de volgende editie van Atelier Sale.
Lieve chocolademeisjes,
Jullie site heb ik even bezocht. Ziet er mooi uit. Nog mooier en fijner is de chocolade die ik kreeg (chililique). Veel succes met jullie liefde.
Groetjes,
Ivonne, (mam van Froukje)